h i r d e t é s

Kellemetlen napok jönnek

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Kellemetlen napok jönnek

2017. november 08. - 05:59

 

Szerdán kevés napsütés északkeleten lehet, a fokozatosan megnövekvő felhőzetből elszórtan várható eső, zápor. - írja az Időjárás.hu.

A kép illusztráció!

Csütörtökön még felhős lesz az ég, később ismét láthatjuk a napot.

Délelőtt északkeleten pár órára kisüt a nap, másutt erősen felhős lesz az ég és főleg a Dunántúlon elszórtan kisebb eső, zápor kialakulhat.

Délután zömében erősen felhős lesz az ég, elszórtan kisebb eső, zápor várható.

Élénk lesz a keleti szél. 8, 14 fokra melegszik a levegő, nyugaton lesz a hűvösebb.

Orvosmeteorológia

Szerdán nincs közvetlen fonthatás. - írja a meteoklinika.hu.

De a változékony, borongósabb időben az érzékenyeknél fáradékonyság, tompaság, dekoncentráltság jelentkezhet. A gyerekek az iskolában nehezebben tudnak összpontosítani. A citrom olajának párologtatása segít a koncentrálóképesség növelésében, ezt akár otthon is alkalmazhatjuk

A felhős időben lehangoltabbak is lehetünk, csökken a teljesítőképesség, alacsonyabb lehet hőérzetünk és romlik a komfortérzetünk. A reggel hűvös lesz, így a korai órákban ajánlott vastagabb ruházatot felvenni, növekszik a megfázásveszély. Az őszi időszakban fontos a folyamatos C-vitamin bevitel, az immunrendszernek szüksége van az erősítésre. Jó, ha már a reggelihez friss zöldségeket fogyasztunk, és napközben is sok idénygyümölcsöt eszünk, a fázósabbaknak pedig a meleg teákat ajánljuk – ezt is ízesíthetjük friss citrommal.

A hajnali hűvös időben továbbra is jelentkezhetnek gyulladásos jellegű ízületi panaszok, melyek általában még délelőtt megszűnnek. Ügyeljen arra, hogy folyamatosan melegen tartsa a végtagokat, illetve reggel kíméletesen mozgassa át a fájó testrészeket.

A levegő minősége megfelelő, de a nagyvárosok forgalmas részein növekszik a szálló por koncentrációja. Az UV sugárzás gyenge.

A közlekedésben résztvevők reggel párás, esetleg ködös területekkel is találkozhatnak, ahol a látástávolság hirtelen, és nagy mértékben lecsökkenhet. Ajánlott mérsékelni a sebességet, induljon el korábban, valamint vezessen a szokásosnál is óvatosabban! A közlekedők ezenkívül nedves-csúszós útfelületekkel is találkozhatnak, legyenek óvatosak!

 

meteoklinika.hu / idojaras.hu


 

h i r d e t é s