h i r d e t é s

Kellemetlen, nyirkos, borongós, csapadékos idő!

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Kellemetlen, nyirkos, borongós, csapadékos idő!

2018. február 13. - 06:42

 

Kedden borult lesz az ág és havazásra, havas esőre, főleg délkeleten, keleten helyenként esőre lehet számítani. - írja az Időjárás.hu

Az élénk, erős szélben kevéssel emelkedik a hőmérséklet fagypont fölé. Szerdán folytatódik a felhős, csapadékos időjárás.

Délelőtt erősen felhős, borult lesz az ég és egyre többfelé alakul ki hószállingózás, havazás, havas eső, néhol eső.

Délután erősen, felhős, borult marad az ég, többfelé alakul ki havazás, havas eső, főleg délkeleten, keleten helyenként eső. Megélénkül, helyenként megerősödik az északi, északkeleti szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 0, 5 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Kedden kettősfront hatásával kell számolni. - írja a meteoklinika.hu

Az ország nagy részén mind a hideg-, mind a melegfrontra érzékenyeknek jelentkezhetnek humánmeteorológiai panaszai. Sokaknál egész napos fejfájást, álmosságérzetet, ugyanakkor álmatlanságot idézhetnek elő a légkörben zajló változások, ezen kívül a keringési rendszer rendellenességeivel élők és a szívbetegek számára is megterhelő az időszak.

A szél élénk, időnként meg is erősödik, ez pedig az idegekre van rossz hatással: az érzékenyek egész nap feszültek, ingerlékenyek, a gyerekek nyűgösebbek, és olykor agresszívek is lehetnek. Készítsen nekik almahéjteát, kellemes íze mellett megnyugtathatjuk vele az idegeket, valamint este csepegtessen levendulaolajat a párnára, ágyneműre, ez segít a relaxálásban és hatására könnyebben álomba is szenderülhet.

Szervezetünk hamarabb kimerül és legyengül a rendkívül gyors és intenzív frontátvonulások, illetve a szeszélyes időjárás következtében, így fogékonyabbá válik a járványokkal szemben. Fontos, hogy erősítse az immunrendszerét, az influenzajárvány továbbra is tart. A sok vitamin és a kímélő ételek mellett igyon sok folyadékot, akár ásványvíz, akár meleg levesek, teák formájában, és gyakran, alaposan mosson kezet. A nyirkos, párás időben a vírusok könnyebben szaporodnak, terjednek.

Jó hír, hogy a mozgalmas időjárás hatására tiszta a levegő hazánk felett, a szmoghelyzetben jelentős romlás most több napig nem várható.

A közlekedést elsősorban a vegyes halmazállapotú csapadék nehezíti: nedves, csúszós, néhol latyakos lehet az útburkolat! Az élénk oldalszelet a Dunántúlon, illetve keleten is kísérhetik erős lökések, így egyes járművek menetstabilitása csökken. A koncentrálási problémák és a türelmetlenség hatására növekszik a balesetveszély, így ha feszültnek vagy tompának érzi magát, mindenképpen tartson egy rövid pihenőt! A reflexek is tompák lehetnek.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s