h i r d e t é s


Kellemetlen pillanatok várhatnak Balog miniszterre

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Kellemetlen pillanatok várhatnak Balog miniszterre

2017. november 21. - 15:34

 

Meglehet, kellemetlen pillanatok várnak Balog Zoltán emberi erőforrás miniszterre az országgyűlés kulturális bizottsága előtt szerdán, amikor beszámol a múlt évi tevékenységéről. - írja a nepszava.hu.

Forrás: nepszava.hu

A Független Diákparlament (FDP) ugyanis kihasználná az alkalmat, és a bizottsági ülésen szembesítené az oktatás súlyos bajaival a tárcavezetőt.

Az FDP egyik aktivistája, Bradánovics Bendegúz lapunknak azt mondta: szeretné átadni a miniszternek a diákparlament nyolcvan pontos programját, és bízik abban, hogy végre érdemben beszélhet vele arról.

Mindenképpen tőle szeretnénk válaszokat kapni a felvetéseinkre, s nem valamelyik államtitkárától egy semmitmondó levelet.

– fogalmazott.

A diákok többek között névtelen, elektronikus tanárértékelő-rendszert szeretnének, és a pedagógusi karral egyetemben szavazati jogot az intézményvezetők megválasztásában. Törvénnyel tiltatnák meg, hogy a diákokat és az óvodásokat politikai rendezvényekre vihessék pedagógusaik. Követelik, hogy az érettségi szabályok legalább négy évvel korábban legyenek ismertek, és bármelyik tantárgyból lehessen előrehozott matúrát tenni.

Azt javasolják, hogy a szakgimnáziumokban a komplex természettudományos tantárgyakat állítsák vissza rendes külön tantárgyakká, legyen a köznevelési törvény része az iskolák akadálymentesítése, élesszék újra a tankönyvpiaci versenyt, töröljék el a nulladik órát, a heti kötelező órák számát csökkentsék harmincra. Szeretnék azt is, hogy a testnevelés órák számát heti háromban maximalizálnák, ameddig a magasabb óraszámhoz nincs meg a megfelelő infrastruktúra.

Bradánovics Bendegúz neve nem teljesen ismeretlen a nagy nyilvánosság előtt: országos ügy lett abból tavaly, hogy a kaposvári diák beszédét félbeszakították a diákparlament ülésén, mert az oktatási kormányzat hibáiról is szólt. Az eset kapcsán még Aáry-Tamás Lajos, az oktatási jogok biztosa is vizsgálatot indított, igaz, nem sokkal később visszakozott.

nepszava.huh i r d e t é s

betöltés..

;