h i r d e t é s

Kelleni fog az esernyő

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Kelleni fog az esernyő

2020. augusztus 05. - 05:56

 

A következő napokban változékonyra fordul az idő, előbb egy hullámzó frontrendszer, majd egy mediterrán ciklon okoz az ország nagy részén kiadós csapadékot és hűvös időt. A strandidő és a hőség előreláthatólag péntektől tér vissza. - írja az Időjárás.hu

Délelőtt erősen felhős vagy borult lesz az ég, sokfelé várható eső, záporeső, zivatar.

Délután folytatódik a felhős, országszerte csapadékos idő. Erős lesz az északi szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22, 27 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Szerdán kettősfronti hatás érvényesül. A strandidőnek átmenetileg vége, 10-13 fokot zuhan a hőmérséklet. - írja a meteoklinika.hu

Mind a hideg, mind a melegfrontérzékenyek nehéz nap előtt állnak. A görcsös panaszok fokozódnak, emellett migrén, fáradékonyság és alvászavar is felléphet. A megterhelő helyzetben az egészséges szervezetet is extrém terhelés éri. A hőmérséklet pillanatok alatt lezuhan, a 30-32 fokos hőség helyét a 20-25 fokos csúcsértékek veszik át. A lehűlés nagyon megterheli a szív-és érrendszeri megbetegedéssel küzdőket, gyakoribbá válik a vérnyomás-ingadozás, emellett keringési panaszok és rosszullétek is felléphetnek. Az érintetteknek és az időseknek ajánlott kerülni a megterhelő tevékenységeket, legyen az fizikai vagy szellemi terhelés. Az északnyugati irányúra forduló és megerősödő szél fokozza a tüneteket, de stresszt és ingerlékenységet is okozhat a szélterhelés.

A záporok, zivatarok ezen a napon is fülledtséget okoznak, így erősödhetnek az asztmások panaszai. A légszomj mellett nehézlégzés és fulladás jelentkezhet, sőt intenzív tünetekre is számítani kell.

Szabadtéri tevékenységek: A kültéri programokat országszerte záporok, zivatarok zavarhatják, így a szabadtéri tevékenységek idején szükség lesz az esernyőre vagy az esőkabátra.

UV-sugárzás: Az UV-sugárzás az erősen felhős időben mérsékelt marad.

Pollen: A csapadék hatására kitisztulhat a levegő, azonban a csalánfélék és a parlagfű most is okozhat panaszokat az allergiások körében.

Közlekedés: A közlekedés során nagy a balesetveszély. A csapadékos tájakon nedvessé válik az útburkolat, a szeles időben csökken a menetstabilitás. A balesetveszély nagy, vezessen fokozott figyelemmel.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s