h i r d e t é s

Kerékpárút Esztergom és Esztergom-Kertváros között?

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Kerékpárút Esztergom és Esztergom-Kertváros között?

2019. július 03. - 14:13

 

A Fidesz sokszor nem azt nézi egy beruházásnál, hogyan lehetne azt gazdaságosan, a meglévő adottságokat kihasználva megvalósítani. Ahogy a különböző véleményeket sem nagyon szokták figyelembe venni. Eldöntik és kerül, amibe kerül, úgy lesz.

A kép illusztráció! - Forrás: Alon.hu

Esztergom-Kertvárost néhány kilométer választja el Esztergomtól és nagy szükség volna egy kerékpárútra. Tudja ezt a Fidesz is és tudják ezt az esztergomiak is. Az elképzelések szerint a kerékpárút a 111-es úttal párhuzamosan épülne meg.
Esztergom egyik legfőbb közlekedési útvonala mellé kerékpárutat építeni eleve aggályos.

Fizel Zoltán Esztergom-Kertvárosban és Kovács Géza Esztergomban hasonlóan gondolkoznak egy kerékpárútról és annak nyomvonaláról:


A térképen pirossal jelöltük az elképzelt nyomvonalat
Forrás: Google StreetView

Eszükbe sem jut a forgalmas országút mellett vezetni a szükséges kerékpárutat, ők mindketten egy autómentes nyomvonalban gondolkoznak. A két települést összekötő út az elképzeléseik szerint Kertvárosban a Dorogi út mellett futna és a Grante-nál lévő vasúti átjáró mellett, a távhővezetékkel párhuzamosan a Schweidel József utcába csatlakozna be.

Az elképzelt kerékpárút eleje/vége Esztergom-Kertvárosban:


Forrás: Google StreetView

...és ugyanaz Esztergomból nézve:


Forrás: Google StreetView

"A nyomvonal 50-60%-a készen van, nem kell kijelölni és kimérni, csak felújítani, aszfaltozni. A nyomvonalról a Suzuki mellett rá lehet kötni a most épülő új kerékpárútra a TE és a Suzuki közt. Vagyis, ezen nyomvonallal két irányból is be lehet jönni a városba. Egyetlen vasúti átkelőhelyet kellene létesíteni ott, ahol a Suzuki-iparvágányán át kell vinni az utat, de mivel az nem egy nagy forgalmú vágány, ráadásul ipari, tehát lassú forgalom van rajta, az sem lehet gond.
Létező és bejáratott, mert ismerik az emberek.
Nem mellékesen, nem az autók kipufogó gőzében kell kerekezni, jó része árnyékos már most is és nem okozna nagy nehézséget további árnyékolást telepíteni. A vasút villamos hálózatából még a világítást is ki lehet hozni, hogy akár végig ki legyen világítva. Van hely és tér, nem kell egy nagyon szűk út, ráadásul a kisajátítások a reptér melletti nyomvonalon évekig tartanának.
" - meséli Fizel Zoltán.


 

h i r d e t é s