h i r d e t é s


Kéri: Orbán azért szakított Simicskával, mert politikai hatalmát látta veszélyben

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Kéri: Orbán azért szakított Simicskával, mert politikai hatalmát látta veszélyben

2018. január 19. - 07:49

 

Az általánosan olvasható magyarázatoktól némileg eltérő olvasattal állt elő Kéri László politológus a G-naphoz vezető okokról.

 

Forrás: hirtv.hu

Orbán Viktor a hatalma megőrzésével kapcsolatban csak egyszer hibázott, amikor engedte Simicska Lajost, hogy kiépítse gazdasági teljhatalmát – értékel a 168 Órának adott interjúban Kéri László.

Egy idő után azt vette észre, hogy Simicska ennek segítségével már a politikai hatalmat is megszerezheti. Mesebeszéd, hogy a két figura közötti harc a G-nappal kezdődött. Orbán rájött, hogy a gazdaságban is versenyeztetni kell az embereit, nem szabad, hogy egy is közülük egyeduralkodóvá váljon

A politológus azt mondja, Orbán végleg bezárkózott, már nemhogy ő, mások sem tudnak vele érdemben beszélni. Szerinte hatalmi érdekből a legfontosabb döntéseket is csak kiscsoportosan osztja meg közvetlen munkatársaival, de senki nem ismerheti a teljes igazságot, hogy a szereplők folyamatosan ki legyenek játszva egymással szemben. Amit Orbán még tud, az a 20. század által meggyötört magyar népléleknek kedves giccset teremteni.

Kéri azt mondja, a rendszer Orbán nélkül életképtelen, viszont minél tovább tart, annál nagyobb kárt okoz.

A Fidesz politikájának egyik legkártékonyabb „vívmánya”, hogy megtanította mindenkinek: ha lojális, akkor joga van teljesítmény nélkül érvényesülni. Nagy lesz a morális ára ennek a nyolc vagy még ki tudja, hány évnek.

Kéri László a 168 Órának azt mondta, ha még négy év fideszes kormányzás következik, akkor már csak egy lehetőségük maradt: a lakosságot fosztogathatják. (hvg.hu)


 

h i r d e t é s

betöltés..