h i r d e t é s

Kertészkednek a XIII. kerületben

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Kertészkednek a XIII. kerületben

2018. június 13. - 15:23

 

A Pozsonyi úton és a környező utcákban folyamatban lévő faifjítási, és koronaalakító kertészeti tevékenységről adott ki közleményt Budapest Főváros XIII. Kerületi önkormányzata.

Pozsonyi út Budapesten - Forrás: Instantstreetview.com

Budapest Főváros XIII. Kerületi önkormányzat a lakossággal egy időben, a munkálatok megkezdésekor értesült az illetékes FŐKERT Nonprofit Kft. által végzett, a Pozsonyi úton, és a környező utcákban folyamatban lévő, a fasori fákat és faegyedeket érintő faifjítási és koronaalakító tevékenységről.

A munkálatokat nem az önkormányzat rendelte meg, és arról előzetesen sem a kerület Polgármesteri Hivatala, sem az önkormányzat vagyonát kezelő XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. semmiféle tájékoztatást nem kapott. A városrészben élő lakosság és a történtekkel kapcsolatban véleményt formáló szakemberek által időszerűtlennek és eltúlzottnak minősített tevékenység joggal keltett nyugtalanságot az Újlipótváros lokálpatriótáiban.

Az önkormányzat részletes tájékoztatást kért a FŐKERT vezetőjétől a növekvő felháborodással kísért munkálatokról. Kifogásoltuk a lakosság előzetes tájékoztatásnak hiányát, a kerületben megszokott partneri viszony mellőzését, amit a továbbiakban feltétlenül elvárunk a fővárosi közszolgáltatást végző vállalattól.

Az önkormányzat azt javasolja az érintett területen élő kerületi polgároknak és a téma iránt érdeklődő médiumoknak, hogy észrevételeikkel, véleményükkel közvetlenül a munkálatokat végző FŐKERT Nonprofit Zrt.-t keressék meg: [email protected]; [email protected].

 

Budapest, 2018. június 13.

 

Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat


 

h i r d e t é s