h i r d e t é s

Kész a rendelet, így működnek az iskolák júniusban

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Kész a rendelet, így működnek az iskolák júniusban

2020. május 23. - 06:23

 

A hónap közepéig marad a digitális oktatás, de a tanulók felügyeletét meg kell szervezni. Menza is lesz.

Hiányoztok felirat a nyíracsádi Szent Piroska Görögkatolikus Általános Iskola kerítésén 2020. április 4-én. A felirattal az iskola tanárai, irodai dolgozói, takarítói, szakácsai és karbantartói üzennek a gyerekeknek, akik a koronavírus-járvány miatt nem járhatnak iskolába. - Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Kijöttek a Magyar Közlönyben az iskolák működési rendjéről szóló részletek. A rendelet legfontosabb szabályai így néznek ki:

  • 2020. június 2. és 2020. június 15. között továbbra is tantermen kívüli, digitális munkarend szerint működnek azzal, hogy a tantermen kívüli, digitális munkarend tapasztalatai alapján egyéni vagy kiscsoportos foglalkozás szervezhető a tanulók felzárkóztatása céljából.
  • 2020. június 2. és 2020. június 26. között minden általános és középfokú iskola megszervezi a tanulók felügyeletét. A felügyelet keretében napközi, szakkör, sportfoglalkozás, egyéni vagy csoportos felzárkóztató foglalkozás, fejlesztőfoglalkozás, egyéni vagy csoportos tehetségfejlesztő foglalkozás tartható.
  • Ha a tanuló a lakóhelyétől eltérő településen jár iskolába, és a saját intézményében nem tud tanulófelügyeletben részt venni, felügyeletének ellátását a lakóhelye szerinti településen működő iskola nem tagadhatja meg.
  • Az iskolákban 2020. június 26-áig az intézményi gyermekétkeztetést a tanítási év szabályai szerint kell biztosítani. A felügyeletet igénybe nem vevő tanulók számára a szünidei gyermekétkeztetést a tanítási szünetre vonatkozó szabályok szerint kell biztosítani.
  • A szakképzést folytató iskolák 2020. június 2-ától a veszélyhelyzetet megelőzően alkalmazott nappali vagy esti
    munkarendben, vagy tantermen kívüli, digitális munkarendben egyaránt működhetnek az iskola vezetőjének
    döntése szerint.

24.hu


 

h i r d e t é s