h i r d e t é s

Készenlétben tarthatjuk az esernyőt ma is, viharos szél tombolhat

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Készenlétben tarthatjuk az esernyőt ma is, viharos szél tombolhat

2020. február 04. - 06:21

 

Kedden délelőtt erősen felhős, borult lesz az ég. - írja az idojaras.hu.

Vadgerle. Illusztráció: MTI Fotó: Kovács Tamás

Többfelé várható eső, zápor.  Délután eleinte még borult lesz az ég, majd nyugat felől elkezd vékonyodni a felhőzet. Továbbra is előfordulhat eső, zápor. Sokfelé erős, viharos lesz az északnyugati szél, a legmagasabb hőmérséklet 4, 10 fok között alakul. 

Orvosmeteorológia

Kedden nyugat felől erős hidegfront éri el térségünket. Keleten előtte még nyugodt idő lesz, de napközben egyre többfelé jelentkeznek a humánmeteorológiai helyzet markáns változása miatt érezhető panaszok.- írja a meteoklinika.hu.

Kedden markáns hidegfront érkezik, a frontra érzékenyek már előtte is tapasztalhatnak kellemetlen humánmeteorológiai tüneteket. Görcsös eredetű fejfájás, erős migrén léphet fel, melyet megerősödő, helyenként viharos lökésekkel kísért szél is fokozhat. Mindemellett izomgörcsök, hasi panaszok jelentkezhetnek, ingerült, feszült lehet egész nap. Ha a keringési rendszer panaszaival él, vagy vérnyomásproblémával küzd, akkor önnél is rosszullét jelentkezhet, és a szívbetegek panaszai is erősödhetnek. 

A megerősödő szél jelentősen ront a hőérzeten, a csapadékos területeken pedig mindez tovább erősödik. A mért értékeknél több fokkal alacsonyabban alakul az érzett hőmérséklet, fennáll a megfázás veszélye is!

A közlekedésben az erős, olyakor viharos lökésekkel kísért szél csökkenti a járművek menetstabilitását, a záporok területén nedvessé váló útburkolaton pedig megnövekszik a féktáv. A balesetek elkerülése érdekében tartson nagyobb követési távolságot, vezessen lassabban és körültekintőbben!

Vezető tünetek a mai napon: szívpanaszok, görcsös bántalmak.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentek

h i r d e t é s