h i r d e t é s

Két áldozatot követelt a New York-i havazás

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Két áldozatot követelt a New York-i havazás

2022. november 19. - 07:46

Szívrohamot kaptak hólapátolás közben. 

A kép illusztráció! - Forrás: India Today

A hirtelen érkezett New York-i hózivatarok legalább két ember halálát okozták, megzavarták a közlekedést és jeges réteggel borították be az utakat.

Az Erie-tó és az Ontario-tó felől érkező heves hózivatarok másfél méteres hótorlaszokat okoztak New York-szerte. A hatóságok szerint a két áldozat halálát szívinfarktus okozta, amely a hólapátolás közben kifejtett túlzott erőfeszítés miatt következett be. A két áldozat Erie megyéből származott – írja a Reuters

A hőmérséklet hirtelen zuhanásával csütörtökön kezdődtek a hóviharok, jóval a hivatalos téli időszak kezdete előtt. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint vasárnapig is ki fog tartani a viharos idő, a hőmérséklet pedig 20 fokkal is csökkenhet az eddigihez képest. 

Péntek estére közel két méter hó esett az Erie megyében található Orchard Park nevű faluban, a tőle 25 kilométerre található Buffaloban pedig hasonló volt a helyzet. Erie megye egyik vezető tisztségviselője, Mark Poloncarz arról számolt be, hogy a Hamburg városában leesett hó súlya miatt részben összeomlott egy épület, további részleteket azonban nem közölt. 

A hófúvást gyakran kísérte mennydörgés és villámlás is. A viharos havazás több elektromos vezetéket is elszakított, emiatt több ezer new yorki lakos maradt áram nélkül, az átjárókon is az autópályákon pedig megállt a forgalom. 

A Buffalo-Niagara nemzetközi repülőtérről pénteken induló 80 járat közül öt kivételével mindet eltörölték – közölte Lee Weitz, a szervezet igazgatója. Mark Poloncarz Twitteren közzétett posztjában számolt be a két Erie megyei lakos haláláról. 

Erie megyében pénteken munkaszüneti napot rendeltek el, a diákoknak pedig nem kellett bemenni az iskolába. (Index)


Kommentelne? Kattintson ide!