h i r d e t é s

Két diákot lelőttek egy amerikai magániskolában

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Két diákot lelőttek egy amerikai magániskolában

2023. január 24. - 06:26

Egy tanár pedig megsebesült.

Forrás: ZACH BOYDEN-HOLMES, DES MOINES REGISTER

Két diák életét vesztette, egy tanár pedig megsebesült hétfőn az amerikai Iowa állambeli Des Moines városának egyik magániskolájában történt lövöldözésben – közölte a helyi rendőrség.

A tájékoztatás szerint a rendőrséget helyi idő szerint délután egy órakor riasztották a belváros peremén található oktatási intézményhez, ahol éppen egy oktatási programot szerveztek a problémás fiatalok számára, amit Will Holmes (művésznevén Will Keeps) rapper hívott életre Starts Right Here (Itt kezdődik) néven. A helyszínen két válságos állapotban lévő diákot megpróbáltak újraéleszteni, azonban később kórházban belehaltak sérüléseikbe. A tanárt súlyos sérülésekkel szintén kórházba szállították.

Nagyjából 20 perccel a lövöldözést követően a rendőrség a közelben megállított egy járművet és őrizetbe vett három gyanúsítottat, egyikük elmenekült, de egy kutyás egységgel sikerült elfogni. Egy szemtanú, akinek irodája az iskola közelében található, a Des Moines Register című lapnak arról számolt be, hogy látott valakit elfutni a helyszínről nyomában rendőrökkel és járőrkocsikkal. Minden bizonnyal ez egy célzott incidens volt. Nem volt véletlen – mondta Paul Parizek rendőr. (MTI)/24.hu