h i r d e t é s

Két egyetemista arabul beszélt Pécsen, megverték őket

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Két egyetemista arabul beszélt Pécsen, megverték őket

2019. június 22. - 07:43

 

Közösség tagja elleni erőszak miatt emelt vádat két fiatallal szemben, akik két arab egyetemistát bántalmaztak azok származása miatt.

A két sértett jemeni állampolgárok, akik Pécsett, illetve Szegeden járnak egyetemre, írja a 24.hu a Pécsi Járási Ügyészségre hivatkozva.

Az eset még tavaly nyáron történt, amikor a két egyetemista az egyik pécsi üzletközpont előtt sétált és arabul beszélgetett. Az üzletház előtti padon ült a két támadó a barátaikkal, és egyikük az egyetemistáknak azt kiabálta, hogy „migránsok húzzatok haza, takarodjatok, Magyarországon magyarul beszéljetek!”

A két diák odament hozzájuk, erre a két gyanúsított szidalmazni kezdte őket, majd utánuk eredtek, egyiküket a mellkasánál fogva megragadták, rángatni kezdték és a járdára lökték. Ő felállt, és elszaladt.

Ezután a két támadó a másik egyetemistára támadt, acélbetétes bakancsaikkal többször megrúgták. A bántalmazás alatt a két elkövető folyamatosan sértegette a diákokat a származásuk miatt. 

A két elkövető a külföldi származásuk miatt bántalmazta a diákokat, így a cselekményük a súlyos testi sértés kísérlete mellett a közösség tagja elleni erőszak  megállapítására alkalmas, írja az ügyészségre hivatkozva a lap. (index.hu)


 

h i r d e t é s