h i r d e t é s

Két éve küzdenek Debrecenben egy zebráért

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Két éve küzdenek Debrecenben egy zebráért

2019. szeptember 08. - 07:22

 

Néhány szülővel immár második éve küzdünk azért, hogy Debrecenben, a Jánosi utcai iskola és óvoda előtt létesüljön felfestett gyalogos átkelő, és villogó lámpa figyelmeztessen a veszélyre. 

A szerző felvétele

Ahogy már Debrecenben megszokhattuk a város vezetését különösen nem zavarja a lakosság véleménye, nem kíváncsiak arra, mit gondolnak az itt élő polgárok. A mi pénzünkből élő közszolgák azt erősítik bennünk, hogy nem ők vannak az emberekért, hanem fordítva. Tehetik, mert csendben beletörődünk, és kegyként fogadunk mindent amit kapunk. Erre jó példa amikor a fideszes önkormányzati egyéni képviselők virágot osztanak a népnek, hosszú sorok állnak az ingyen virágokért. Azt senki sem kérdezte meg, hogy vajon a Fidesz városi képviselői a saját zsebükből fizetik-e a virágok árát, vagy netán közpénzből adakoznak.Ha én politikus lennék, akkor az önkormányzati választási kampányban megkérdezném a fideszes városvezetést, hogy kinek a pénzéből propagálják a Fideszt? Ha nem közpénzből, mutassák be a számlát.

A gyalogátkelővel természetesen lepattantam. De azért némi pikantériája azért mégis van a történteknek. Az önkormányzat az egyik utolsó nyilvánosságra hozott levelemre többek között ezt válaszolta:

"2019 tavaszán vezetői döntés született arról, hogy ebben az évben megterveztetjük, a következő évben pedig megépítjük a gyalogátkelőt a Jánosi utcai ágon is. A szűk, de az iskola, az orvosi rendelő miatt nagyon forgalmas Jánosi utca burkolatának felújítása pedig része a 2020-as felújítási programnak"

/Forrás: debreceninap.hu/

Fityiszt mutattak ezzel a túlbuzgó állampolgárnak, miért is szól bele a nagyok dolgába. Üljön csak a fenekén, minek okoskodik.

Igen ám, de közben mégis történt valami. Az ominózus kereszteződéstől pár méterre augusztus közepén szorgos munka kezdődött. Kezdtem örülni, mégis történhet csoda Debrecenben, és a tanév kezdetére lesz gyalogos átkelő. A munkálatok második napján láttam, hogy nem úgy van az. Gyalogátkelőt? Ugyan már! Két beállós parkolót "díszítettek" az amúgy is keskeny és balesetveszélyes utcába. Hogy minek? Csak!

Ezek után mondja már meg valaki az önkormányzat közleményéből mi az igaz? Ennyi volt, leráztak egy akadékoskodó fazont, és megmutatták úgyis nekik lesz igazuk. Ezért díszeleg ott a parkoló, még tovább rontja a kilátást a kereszteződésben. De ez a hivatalt úgy látszik nem érdekli.

Kedden arra jártam délután négy óra körül. A Mátyás király utcai gyalogátkelőnél rendőr vigyázott a rendre, pár méterre onnan, az iskolából kijövő szülők és gyermekeik szlalomoztak a kocsik között.

Botor polgárként nem értem, hogy az egész Városházán nincs egy olyan vezető, aki felkelne a kényelmes foteljából és eljönne a Jánosi utcába. Örömmel vállalom, hogy reggel 06.45-től 08.00-óráig együtt üljünk ki az iskola elé, és számoljuk meg, hogy ezen az erősen megrongált úttesten mennyi kocsi próbálja a Sámsoni utat kikerülni. Mi, akik az utcában lakunk, reggel sokszor tíz percig is várunk arra, hogy az óriási forgalom miatt, ki tudjunk állni a kocsival.

Mindez a debreceni városháza urait nem hatja meg, mert ahogyan írták" A Jánosi utca ezen szakaszán évek óta nem volt közlekedési baleset a gyalogos közlekedés miatt."

Muszáj megvárni tisztelt Papp László úr, hogy valami nem kívánt helyrehozhatatlan történjen? Akkor ki mutogat majd és kire? Nem lenne egyszerűbb azt tenni, ami gyermekeink, unokáink biztonsága megkövetel? Tudom, költői a kérdés, Debrecen ebben is a maradandóság városa.


 

h i r d e t é s