h i r d e t é s

Két Funside-helyszínen is lehet drónt programozni a Kutatók Éjszakáján

Olvasási idő
3perc
Eddig olvastam

Két Funside-helyszínen is lehet drónt programozni a Kutatók Éjszakáján

2019. szeptember 23. - 13:56

 

Drónprogramozás, Minecraft-alapú programozás, LEGO robotika – többek között ilyen, sok szülő számára rejtélyes dolgok várják a gyerekeket – akik nagyon is tudják, miről van szó.

A Funside School mindkét délutáni iskolájában, a Margit hídnál és a Gellért téren is lesznek ingyenes programok a Kutatók Éjszakáján, szeptember 27-28-án.

A péntek este 7 órakor induló eseménysorozat egyes workshopjain minden olyat megmutatnak a Funside szakemberei a gyerekeknek, amitől a 21. század digitális világa izgalmas számukra: hogyan kell drónt, mozgásérzékelő szenzort vagy LEGO Boost és WeDo robotokat programozni. Fontos, hogy az egyes workshopokra regisztrálni kell, ezt itt tehetik meg.

A Funside School Magyarország első délutáni iskolája, ahol az angol nyelvet és az informatikát ugyanolyan magas színvonalon tanulhatják a gyerekek, modern környezetben és kiváló tanárokkal. Nem véletlen, hogy az angol és az informatika együtt került az iskola fókuszába: a mai gyerekek az első angol szavakat gyakran a Minecraftból, a Simsből vagy a Fortnite-ból tanulják el. Angoltanáraiknak tehát tisztában kell lenniük a programozás alapjaival, hiszen a Funside erősen épít a gyerekek önállóan, örömmel felszedett tudására – így még angolórán is előfordul, hogy videójátékokkal játszanak, hogy az angol nyelvet minél inkább a gyerekek érdeklődésének megfelelően tanítsák.

 Már tavaly is többen szerettek volna részt venni a workshopjainkon, mint ahány gyereknek erre lehetőséget tudtunk adni, így külön öröm, hogy azóta megnyílt a második délutáni iskolánk, így idén már két helyszínen rendezzük meg az eseményt

– mondta Kittka András, a Funside School egyik alapítója.

Az ebben a tanévben megnyitott budai helyszínen október 5-én nyílt órákkal, workshopokkal és Funside-fánkkal várják a gyerekeket és Funside School Buda Megnyitó és Családi Nap alkalmából.

Talán a jövő mérnökei, IT-sai nálunk kapnak kedvet ehhez a hivatáshoz, a mi nyílt óráink, workshopjaink keltik fel érdeklődésüket a terület iránt. De informatikai tudásra a 21. században mindenkinek szüksége van, azoknak is, akiktől mi sem áll távolabb, mint hogy informatikusok legyenek – nekik alkottuk meg Digitális Világ képzésünket, melynek tudásanyagát életből vett példákkal, felhasználói szemlélettel, praktikus információkkal töltöttük meg – ez az a tudás, melyre minden képernyő előtt időt töltőnek szüksége volna saját munkája, feladata megkönnyítésére

 - mondta Kittka András.

A tavalyi Kutatók Éjszakáján közel 50 magyarországi település 200-nál több helyszínén 2000 program várta a sok tízezer érdeklődőt. A kezdeményezés elsősorban a kutatói pálya népszerűsítését szolgálja, így a legtöbb érdeklődő a tízen- és huszonévesek közül kerül ki, de a programok sokszor vonzók és elég érdekesek ahhoz, hogy a kisgyerekektől a legidősebbekig mindenki élvezetet leljen bennük. A Kutatók Éjszakája Funside-os programjain a gyerekekkel együtt a szülők is részt vehetnek, együtt izgulhatnak gyerekükkel, hogy vajon a LEGO-robot azt teszi-e amire beprogramozták? A szülők is belekóstolhatnak a Minecraft-alapú informatikába: ki ne szeretné jobban, a téma szakértői segítségével megismerni gyerekei hobbiját?! Itt az alkalom – azokat a gyerekeket, kamaszokat pedig, akik ennél jobban elmélyülnének a programozás rejtelmeiben, várják a most induló Funside informatika és robotika tanfolyamok, kattintson a beiratkozásért!

A Funside

A Funside School Magyarország első délutáni iskolája, ahol az angol nyelvet és az informatikát ugyanolyan magas színvonalon tanulhatják a gyermekek. Az élményközpontú tanulást vidám környezet, 21. századi tanítási módszerek, saját fejlesztésű tananyagok, a legkorszerűbb technológiai eszközök és válogatott tanári csapat biztosítja. A délutáni képzések mellett a Funside népszerű nyári táborokat is szervez, a Funside Balaton az ország legnagyobb nemzetközi nyári tábora, ahol több mint 20 féle különböző foglalkozás közül választhatnak a táborozók.

  • A Szent Gellért téri Funside Schoolban több mint 200 gyermek tanult angolt és informatikát a 2018/19-es tanévben. Az elsőtől a tizedik évfolyamos diákokig minden korosztálynak nyújtanak a nyelvtudás szintjének megfelelő órákat, valamint robotika és programozás képzés folyik.
  • 2019 őszén a Funside megnyitotta második iskoláját, a Funside Budát, a Margit hídnál. Újdonság, hogy ezen a helyszínen angol nyelvű informatikai képzések is várják a gyerekeket.
  • A Funside nyári táboraiban 2019-ben 3 helyszínen (Balaton, Villányi út és Gellért tér) összesen közel 2000 gyerek nyaralt.

 


 

h i r d e t é s