h i r d e t é s

Két időközi is lesz Újpesten

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Két időközi is lesz Újpesten

2022. április 13. - 10:07

Másfél évvel ezelőtt elhunyt Barell Zoltán önkormányzati képviselő, ezért Újpesten, közelebbről Káposztásmegyeren időközi választást tartanak. Erről döntött a kedden ülésező helyi választási bizottság.

A kép illusztráció! - Forrás: MTI

Kanász-Nagy Máté, az LMP társelnöke esetében ugyancsak időközi választást kell kiírni, mivel az Újpesten önkormányzati képviselőként és alpolgármesterként is dolgozó politikus az ellenzéki összefogás listájának 21. helyéről listás országgyűlési mandátumot szerzett. 

A KÉT VÁLASZTÁST AZONBAN NEM LEHET EGY NAPON MEGTARTANI, MIVEL KANÁSZ-NAGY EGYELŐRE NEM MONDOTT LE EGYÉNI ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐI MANDÁTUMÁRÓL.

Ezt az Indexnek azzal indokolta, hogy alpolgármesteri munkája során számos olyan ügyet vitt, aminek zökkenőmentes átadása ezt nem tette lehetővé. Azt mondta, ha most lemond az egyéni képviselőségről, akkor azzal egyidejűleg alpolgármesteri hatáskörei is azonnal megszűnnének, annak pedig az eddig általa felügyelt szociális és egészségügyi feladatok látnák kárát.

A helyi Fidesz szerint azonban, ha Újpest és az újpestiek érdekeit tartaná szem előtt, akkor már bejelentette volna lemondását és nem mozgatná meg kétszer a helyi választási bizottság munkatársait. Azt is a szemére vetik, hogy még az április hónapra járó 1,5 millió forint körüli fizetését akarja utoljára felvenni.

Nagy István, a helyi Fidesz frakcióvezetője közösségi oldalán úgy fogalmazott, hogy Újpest végre megszabadul „egy semmittevőtől”. Kanász-Nagy erre válaszul annyit mondott, hogy bizonyára irritálja az a munka, amit a IV. kerületben élő rászorulók érdekében végzett. (Index)