h i r d e t é s

Két szél között

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Két szél között

2020. február 08. - 05:41

 

A hétvégén sok napsütésnek örülhetünk, majd a jövő hét elején érkező frontok újra csapadékos és szeles időt hoznak. - írja az Időjárás.hu

Délelőtt derült lesz az ég, csapadék nem valószínű. Délután szinte felhő is alig lesz az égen, csapadékra nem kell készülni. Élénk lesz a déli szél.

Kora délután 2, 7 fok várható.

Vasárnap délelőtt nyugat felől elkezd növekedni a felhőzet, de csapadék nem lesz.  Délután nyugat felől tovább növekszik, vastagszik a felhőzet, emellett hosszabb-rövidebb napos időszakok lesznek. Csapadék nem lesz. A délnyugati szél élénk lesz. 3, 8 fokra számíthatunk.

Orvosmeteorológia

Szombaton a hideg reggel és a hűvös idő annak ellenére is megterhelheti a szervezetét, hogy nem érkezik front. A sok napsütés javítja a hangulatot és a közérzetet, de másoknak sem lesz panaszmentes a nap. - írja a meteoklinika.hu

Ügyeljen azonban az öltözködésre, a fagyos reggel mellett a hűvös délutánon is szükség van a vastagabb ruhadarabokra –a napsütés hatására csalóka lehet a hőérzete. Egyeseknél enyhébb izom- és hasi görcs léphet fel, a vérnyomása pedig akár egész nap is ingadozhat! Az ízületi panaszok tekintetében továbbra sem számíthat javulásra. Különösen a fagyos reggeleken jelentkezhetnek erős fájdalmak, amik gyakran napközben is alig, vagy egyáltalán nem mérséklődnek. Ha érintett, kezdje a napot egy könnyed, tehermentes tornával, vigyázva arra, hogy ne erőltesse túl az ízületeket. Emellett az is fontos, hogy óvja a karokat és a lábakat a hidegtől, a vastag ruhákkal pedig a megfázást is megelőzheti.

Mindeközben ne feledkezzen meg immunrendszerének folyamatos erősítéséről sem, különösen annak tükrében, hogy nem csak reggel, hanem napközben is nagy a megfázásveszély. Folyamatosan vegyen magához vitamindús táplálékot, emellett pedig ügyeljen a higiéniára is.

A légszennyezettség alacsony marad, és a következő napokban sem várható a levegőminőség romlása.

A közlekedés során a napsütés zavaró lehet, különösen alacsony napállás idején – jó, ha mindig van kéznél napszemüveg!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s