h i r d e t é s

Két új magyar tűzoltóautó Budapesten című hír

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Két új magyar tűzoltóautó Budapesten című hír

2015. november 17. - 13:21
0 komment

 

Két új tűzoltóautót kapott a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Az állami tulajdonú BM Heros Zrt. gyártotta az egyenként 162 millió forintos autókat.

A tűzoltóautókat Tollár Tibor, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője adta át Varga Ferencnek, a budapesti szervezet igazgatójának egy kedden rendezett konferencia előtt. Konferenciát tartanak a fővárosi hivatásos és önkéntes tűzoltóság megalapításának 145. és a központi laktanya átadásának 120. évfordulója alkalmából.

A két évfordulóról Tarlós István főpolgármester is megemlékezett. Elmondta, hogy Budapesten már 1870-ben volt hivatásos tűzoltóság. Előbb, mint a svéd, a norvég vagy az olasz fővárosban. Ez Gróf Széchenyi Ödönnek köszönhető, hiszen ő alapította meg a budapesti hivatásos tűzoltóságot.

Tarlós István megemlített egy felmérést, amely szerint az emberek leginkább a tűzoltókban bíznak. Elmondta, hogy a főváros saját pénzéből tavaly 36 millió, idén pedig 24 millió forintot adott a tűzoltóságnak.

A két új tűzoltóautót Rajnai Attila, a BM Heroes Zrt. vezérigazgatója mutatta be. Renault-alvázakra építették az autókat, amelyeknek egyenként 1500 literes a víztartályuk. LED-lámpák jelzik a víz mennyiségét a tartályban, ezzel is könnyítve a tűzoltók munkáját. A fecskendők ultra magas nyomásúak, a tartályban lévő vízhez pedig habosító anyag is adagolható. Minden berendezést számítógép vezérel – írja az MTI.

Eddig a faktor.hu-n megjelent MTI hír. (Címlap: Forrás: Europress - AFP)

Ha érdekli az is, hogy milyenek az új tűzoltóautók, olvasson tovább!

Ilyen lehet a két új budapesti tűzoltóautó

A tűzoltóautóban Renault DXi7 típusú hathengeres, soros dízelmotor található, turbófeltöltéssel és töltőlevegő visszahűtéssel. A jármű AdBlue adalékanyaggal teljesíti az Euro 5-ös károsanyag-kibocsátási normák teljesítését.


 

h i r d e t é s