h i r d e t é s

Két veszprémi filmes látványos sci-fit csinált

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Két veszprémi filmes látványos sci-fit csinált

2022. május 14. - 04:58

 

Rejtélyes égi jelenségektől fél mindenki az Égbolt című magyar sci-fi előzetesében.

PROJECT SKYQUAKE [2022] - Official Trailer - Forrás: elgergo/YouTube

Gallai József és Elekes Gergő alkotópárosról legutóbb, a The Poltergeist Diaries című nagyjátékfilmük kapcsán lehetett halni, amelyben az Oscar-díjra jelölt Eric Roberts is játszott. - írja a Promotions

A veszprémi filmesek azóta is szorgosan gyártják a jobbnál jobb független filmeket, és látva azt a rengeteg nemzetközi díjat, amit bezsebelnek a munkáikért, már most messze többet értek el, mint a legtöbb magyar filmalkotó. Hiszen nem sokan mondhatják el magukról, hogy neves külföldi színészekkel dolgozhatnak együtt. Legújabb nagyjátékfilmjük, a Project Skyquake (magyarul: Égbolt) című sci-fiben olyan színészek láthatók, mint Tom Sizemore (Ryan közlegény megmentése), Robert LaSardo (Halálfutam), továbbá Laura Ellen Wilson, és Laura Saxon.

A film története szerint egy fiatal cserediák és barátnője úgy dönt, hogy utánajár az utóbbi időkben világszerte megszaporodó égrengés-jelenségeknek, de arra egyikük sem készült fel, ami az út során és végén várja őket.

Az Égbolt 9 nap alatt forgott le idén márciusban, de a magyarországi forgatásra csupán a két női főszereplő tudott ideutazni.

Külföldi segítséggel (két apró stábbal) a két világsztár, Tom Sizemore és Robert LaSardo jelenetei is sikeresen rögzítésre kerültek, valamint egy harmadik stáb Norvégiában is forgatott Jon Vangdal Aamaas-szal

- nyilatkozta a Promotions.hu portálnak a film rendezője, Gallai József. 

Az ígéretes magyar sci-fi előreláthatólag év végén, vagy 2023 legelején jelenik meg streaming és DVD/BR formátumban, de nemzetközi fesztiválokon már az ősz folyamán is megtekinthető lesz.

Az Égbolt előzetese - melyet egy másik tehetséges magyar rendező, Gál Sándor készített - már elérhető:


 

Kommentek

h i r d e t é s