h i r d e t é s

Kétarcú hétvége

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Kétarcú hétvége

2019. március 16. - 04:12

 

Szombaton még sokfelé eshet az eső, vasárnap pedig már a szikrázóan napos időnek örülhetünk.- írja az Időjárás.hu

Délelőtt az ország nagy részén erősen felhős vagy borult lesz az ég, többfelé várható eső, záporeső.

Délután egyre inkább megszűnik a csapadék, de folytatódik a felhős idő. A légmozgás megerősödik, a délutáni csúcsértékek 7, 15 fok között alakulnak.

Vasárnap délelőtt napos időre van kilátás, csapadék nem lesz.  Délután napos, gyengén gomolyfelhős idő várható, csapadék nem valószínű. Erős lesz a délnyugati szél. Kora délután 17, 23 fok várható.

Orvosmeteorológia

Szombaton melegfront éri el térségünket. Az érzékenyek migrént és fáradékonyságot tapasztalhatnak, de a változékony időben további tünetek is jelentkezhetnek! - írja a meteoklinika.hu

Az arra érzékenyek körében gyakori lehet a migrén, a fáradékonyság és alvászavar is felléphet. A tünetek mérséklése érdekében fogyasszon több folyadékot, naponta 2-3 csésze tea a fáradtság leküzdésében is segíthet. A melegfront elsősorban a Dunántúlon és északon érezteti a hatását, de az ország más részein is jelentkezhetnek tünetek. A változékonyság következtében vérnyomás-ingadozás és szívpanaszokjelentkezhetnek, melyek a következő napokon is tartósan előjöhetnek. Az idősek és a krónikus betegek a leginkább veszélyeztettek, ők lehetőség szerint kerüljék a fizikailag és szellemileg megterhelő tevékenységeket.

A délutáni időszakban megerősödő, helyenként viharossá fokozódó szél tovább fokozhatja a panaszokat, emellett nyugtalanná és ingerlékennyé válhat. Amennyiben hasonló panaszokat tapasztal, a szeles időben ne tartózkodjon a szabadban és próbálja meg tudatosan is kerülni a stresszes helyzeteket.

A nap első felében a változékony, csapadékos idő nem kedvez a szabadtéri programoknak, majd délutántól egyre többfelé eláll az eső és felszakadozik a felhőzet. Szabadtéri tevékenységek esetén legyen Önnél esernyő vagy esőkabát. Az időnként megerősödő szél, a felhőzet és a csapadék, alacsony hő-és komfortérzetet eredményez, szabadtéri tevékenységek esetén fontos a megfelelő öltözet!

A pollenterhelés fokozatosan erősödik. A kőris, a ciprus-és tiszafafélék pollenjének koncentrációja jellemzően a közepes tartományban alakul. A juhar és a fűz virágpora alacsony-közepes mennyiségben van jelen a levegőben, de a következő napokon akár a magas szintet is elérheti a pollenkoncentráció.

A közlekedésben a nedves útszakaszok és az erős oldalszél okozza a fő veszélyt. A balesetek elkerülése érdekében vezessen a megszokottnál lassabban és körültekintőbben!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s