h i r d e t é s


Kétes nemzeti konzultációs rekord

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Kétes nemzeti konzultációs rekord

2017. november 24. - 07:44

 

A Fidesz azt állítja, hogy minden eddiginél többen, 1,7 milliónyian válaszoltak.

„Nem tudtak meggyőzni arról, hogy valóban lenne 1,7 millió visszaküldött nemzeti konzultáció” – mondta Hadházy Ákos az LMP antikorrupciós ügyvivője lapunknak, miután csütörtök délután megnézte a beérkező konzultációs ívek központi feldolgozását. A Fidesz azt állítja, hogy minden eddiginél többen, 1,7 milliónyian válaszoltak a Soros Györggyel riogató „nemzeti konzultációjára”. Ezzel szemben Hadházy a Magyar Postán, a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt.-nél és a Kopint-Datorg Informatikai és Vagyonkezelő Kft.-nél jó ha ennek a felét, 800-900 ezer ívnek látta a nyomát.

Ám szerinte még az sem biztos, hogy ténylegesen ennyi érkezett be. Az ott dolgozók ugyanis a beérkezett ívekről napi statisztikákat nem tudtak mutatni a képviselőnek, továbbá jobbára csak lezárt konzultációs íveket tartalmazó konténereket láthatta a honatya. Az ellenzéki politikusnak ráadásul ideje sem volt arra, hogy tüzetesebben ellenőrizhesse a konténerek tartalmát. Az íveket ugyanis három Budapesti helyszínen őrzik és a Rogán Antal vezette, propagandáért felelős Miniszterelnöki Kabinetiroda utazással együtt mindössze 1,5 órát adott a képviselőnek.

Az is erősíti a gyanút, hogy a konzultáció nem elég sikeres, hogy tegnap kiderült: a kormány eleget tett a Fidesz-frakció „kérésének”, és egy héttel, december elsejéig meghosszabbította a nemzeti konzultáció határidejét. Ezt egyébként azzal indokolták, hogy még mindig naponta több százezer konzultációs ív érkezik be.

 

nepszava.huh i r d e t é s

betöltés...

;