h i r d e t é s

Kettészakad az ország - nálad meddig lesz még nyár?

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Kettészakad az ország - nálad meddig lesz még nyár?

2015. szeptember 02. - 15:06
0 komment

 

Nyugaton megkezdődött a lehűlés - északnyugat és északkelet között 10 Celsius-fokos a hőmérsékletkülönbség.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat térképe szerint az ország keleti felében jellemzően még 30 Celsius-fok körüli meleg volt, északkeleten 34 fokos hőmérsékletet is rögzítettek. Az ország középső és déli területein is 28-29 fokos meleg van - írja a Privátbankár.

Mindeközben viszont az ország nyugati, különösen északnyugati területein már hűvösebb az idő. Ott már csak 24-26 fok körüli maximumokat mértek.

Csütörtökre tényleg vége a nyárnak

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-vel azt közölte: a napi középhőmérséklet szerdán az Alföldön még jellemzően 25-26 fok körül, sőt a Tiszántúl északi felén néhol még 27 fok közelében valószínű. Csütörtökre mindenütt 25 fok alá csökken a napi középhőmérséklet, ezzel a minden bizonnyal utolsó idei hőhullám is véget ér.

Kitértek továbbá arra is, hogy szerda este, éjjel előbb a Dél-Dunántúlon, majd a középső országrész déli felében fordulhat elő elszórtan zivatar. Bár ezeket szélerősödés és intenzív csapadék kísérheti, heves események nem valószínűek. Csütörtökön az Alföldön alakulhat ki néhol zivatar - tették hozzá.

 

privatbankar.hu (Címlap: Forrás: OMSZ)


 

h i r d e t é s