h i r d e t é s

Kettősfront érkezik

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Kettősfront érkezik

2016. november 11. - 06:42
0 komment

 

Pénteken kettősfront érkezik, késő délutántól már sokfelé számíthatunk esőre, havas esőre, hóra - írja az Időjárás.hu.

Szombaton folytatódik a hűvös, csapadékos időjárás, a nap második felében már havas eső, hó is kialakulhat. Vasárnaptól visszatér a napsütés, de éjszakánként állandósulni látszik a fagyveszély.

Délelőtt változóan felhős idő várható, északon több, délen kevesebb felhőre számíthatunk, csapadék általában nem valószínű.

Délután a keleti megyékben még többórás napsütésre van kilátás, az ország nyugati felén, illetve északon azonban már sokfelé borult lesz az ég és egyre többfelé ered el az eső, helyenként kiadós mennyiség is hullhat. Máshol számottevő csapadék nem alakul ki. Este a Dunántúl magasabban fekvő területein kisebb havas eső, hószállingózés előfordulhat. Máshol számottevő csapadék nem alakul ki.

Általában változó irányú lesz a légmozgás, este nyugaton megélénkül, helyenként meg is erősödik az északi szél. 5,10 fok közötti csúcsértékeket mérhetünk.

Milyen időnk lesz a hétvégén?

Szombaton napközben borult lesz az ég, országszerte várható csapadék. Eleinte eső, zápor formájában, majd egyre többfelé lehet számítani havas esőre. A Dunántúlon, illetve északkeleten kora délutántól havazás is kialakulhat. Este nyugat felõ megindul a felhõzet felszakadozása, csökkenése. Erõs lesz az északi szél. Kora délután 0, 5 fok várható.

Vasárnap nyugat felõl fokozatosan csökken a felhõzet, nyugaton a reggeli ködfoltok feloszlása után napközben gyengén felhõs, derült lesz az ég, országszerte többórás napsütésre van kilátás. Eleinte néhol még elõfordulhat kisebb esõ, futó zápor, majd nem várható csapadék. Változó irányú szél lesz. -1, 4 fokra számíthatunk.

 

idojaras.hu


 

h i r d e t é s