h i r d e t é s

Kevés a dolgozó, korábban zárhatnak a boltok vasárnap

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Kevés a dolgozó, korábban zárhatnak a boltok vasárnap

2019. június 18. - 07:16

 

Teljes boltzár nem lesz, de a mostani modell fenntarthatatlan. - írja a 24.hu.

Illusztráció: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Önszabályozó módon, egységes üzletpolitikai döntéssel rövidíthetik vasárnapi nyitvatartásukat a kereskedők a jövőben, ha a vásárlók elfogadják a munkavállalók szempontjából kedvező és egyes cégeknek kifizetődőbb változást

— értesült a Magyar Nemzet.

A lap szerint a napi fogyasztási cikkeket árusító áruházláncok felismerték, hogy a munkaerőhiányos területen szociális és gazdasági okokból még mindig problémát okoz az egész napos, jellemzően reggel 6 órától este 10 óráig tartó vasárnapi működés. Mint írják:

iparági körökben köztudott, hogy több cégnek egyáltalán nem éri meg ezen a napon is nyitva tartani.

A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezeténél (KDFSZ) az egyik piacvezető cég már jelezte, hogy érdemes lehet felmérni a dolgozók körében a vasárnapi munkavégzés napjainkban jellemző körülményeit, a túlóráztatás mértékét és az időbeosztás munkavállalókra gyakorolt szociális hatásait. Azt kérték a szakszervezettől, hogy ez alapján fogalmazzon meg javaslatokat az anomáliák orvoslására.

Bubenkó Csaba, a KDFSZ elnöke a lapnak azt mondta: a változást leginkább a bevásárlóközpontok elleneznék, míg például a diszkontláncok kevésbé. A plázák üzemeltetőinek ugyanis az az érdekük, hogy a kisebb-nagyobb bérlők minél hosszabb, a hét minden napján jellemző nyitvatartással működjenek.

24.hu


 

h i r d e t é s