h i r d e t é s

Kevesebb napsütés, több felhő

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Kevesebb napsütés, több felhő

2022. december 07. - 05:26

A szerda, de még a csütörtök is viszonylag nyugodtnak ígérkezik.

Éjszaka főként az ország déli felében képződik sűrű köd, illetve rétegfelhőzet, ugyanakkor az északi megyék fölé is érkeznek felhők, amelyből arrafelé hózáporok előfordulhatnak. Szerdán fokozatosan javulnak a látási viszonyok. A változó mennyiségű és vastagságú felhőzet mellett északon több, míg délen kevesebb napsütés várható. Számottevő mennyiségű csapadék nem valószínű. Az északi tájakon élénk, olykor erős lökések kísérik a nyugati szelet.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +2 fok között alakul, alacsonyabb értékeket az ország déli felén mérhetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 9 fok között várható.

Orvosmeteorológia

Nem várható fronthatás, de a hideg, többfelé ködös reggeli órákban felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok, amelyek napközben is fennállhatnak.
Az érzékenyebbek enyhe fejfájást, vérnyomás-ingadozást is tapasztalhatnak.
A naposabb tájakon élők hangulat, közérzete javulhat.
Nagy lesz a megfázásveszély, ezért ajánlott a meleg, réteges öltözet.
Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


Kommentelne? Kattintson ide!

h i r d e t é s

Clicky