h i r d e t é s

Kézcsók helyett…

Olvasási idő
8perc
Eddig olvastam

Kézcsók helyett…

2019. augusztus 09. - 08:57

 

Ursula Von der Leyen titkárával együtt sétált hétfő délelőtt az Európai Parlament egyik folyosóján éppen a heti programot egyeztették le.

- Tisztelt Elnök asszony, a héten fog találkozni a Visegrádi országok vezetőivel, hogy megbeszélhessék Európai Unió további működését, és az alábbi témákat veszik napi rend alá: bevándorlási politika, klíma védelmi stratégia, jogállami működés…

- Már nagyon várom ezeket a találkozókat, bízom benne, hogy eredményes tárgyalások lesznek, ha bár fel vagyok készülve rá, hogy lesznek ellentétek és kemény vélemény különbségek.

Kedden a Cseh Köztársaság miniszterelnökével fog tárgyalni.

- Aki ellen a saját népe nem rég tűntetett több napig, mert bizonyítottan korrupt vezetőnek tekinthető.

- Szerdán a Lengyel miniszterrel fog találkozni

Aki szerint a nőknek nem lehet szabad döntési joguk a testük felett, abortusz ügyben.

- Csütörtökön következik a Magyarország miniszterelnöke, akit majd itt fogad.

- Aki az előző kettőhöz hasonlóan sajátosan értelmezi a jogállam fogalmát, emellett megakadályozta a globális klímastratégia alkalmazását, nem foglalkozik ember jogi kérdéssekkel női ügyeket illetően és még eljárást is indítottunk ellenük.

- Pénteken Szlovákiába utazik, hogy találkozzon a Szlovákia miniszterelnök asszonyával

- Pompás végre egy épeszű tárgyaló partnerrel lesz dolgom, komolyan veszi a klíma változás problémáját, tiszteli az emberi jogokat és neki nem kell elmagyarázni azt, sem hogy a családnak hány deffiniciója létezik a gyakorlatban…

Túléltem az első két találkozót nem volt totális kudarc, nem reménytelen eset konszenzusra jutni ám a mai nap egy totálisan szürreális vezetővel kell találkoznom.

Ha csak a fele is igaz, ami információt sikerült összegyűjtenem róla, rosszabb lehet, mint Hannibál Lechter, de ez még nem is a legrosszabb. Hogyan lehet tárgyalni olyan emberrel akinek az IQ-ja alulról verdesheti az 50-et az érzelmi intelligenciája meg kb mínusz végtelen környékén leledzik?

Mondjuk ami nem öl meg az erősít, és végtére is Európa egyben maradása mostantól tőlem függ, és nem fogom megengedni hogy a széthúzás politikája győzzön.

- Asszonyom, megérkezett Viktor Orbán 

- Egy pillanat türelmet kérek, azonnal indulok, fejeztem be egy utolsó e-mailt, amit Jean Clauddal váltottam. Ő is alaposan felkészített Mr. Orbánnal való találkozásra, amin tulajdonképpen minden megtörténhet, azért remélhetőleg bunkós bottal nem fogunk egymásnak rohanni.

Mr. Orbán üdvözlöm Brüsszelben nyújtottam határozottan a kezemet felé, hogy azért megadjam a kellő tiszteletet a tárgyaló partnerem számára, csak azért, hogy a nemzeti protokollnak is eleget tegyünk.

Erre mit csinál ez az elmeháborodott? Megpróbálja megcsókolni .

Na azt azért nem. Nem vagyunk olyan nexusban, hogy ezt engedjem így azonnal lerántottam. Angela már említette, hogy sok jót ne várjak egy olyan személytől, aki a minimális nemzetközi,politikai protokollal sincs tisztában, de azért gondoltam, ha már én lettem itt mindennek az alfája és az omegája megtisztel azzal, hogy nem nyálazza össze a kezemet.  A mozdulat némiképpen meglepte a miniszterelnököt, gondolom nem számított rá, hogy zsigerből elutasítom ezt a gesztust.

A béna kezdés után, a folytatás sem volt üdítő jellegű.

- Magyarország nagyon örül hogy Ön lett az Európai Únió új elnöke, és bízunk benne hogy végre eredményes együttműködést tudhatunk magunkénak Önnel

Nem tudom mi ez a mánia, de egyszer sem volt képes a saját nevében nyilatkozni, márpedig aki nem bírja vállalni a felelősséget, mint egy ország vezetője annak nem lesz hosszú élete ebben a közösségben.

- Magyarország bízik Önben, hogy képes határozott lépéseket kieszközölni a bevándorlás megállítására.

-Természetesen, meg kell akadályoznunk az illegális bevándorlást Európába ugyanakkor, akiket üldöznek a hazájukban azokat kötelességünk segíteni és nem halálba segíteni, akár a tengeren akár a tranzit zónákban. 

Tisztában voltam vele hogy mik folynak ezekben a táborokban, amivel teljesen szembemennek nem csak az egyetemes emberi jogokkal , de magával Európa értékekkel is  amik súlyosan károsodnak, csorbítva hírnevünket.

-Magyarország a családbarát politikát támogatja inkább.

-Vagyis úgy gondolja hogy a családok védelme a legfontosabb, ez igazán szép gondolat, de nem gondolja hogy a biztonságos családi élet záloga a családok védelme, a gyermekek és nők védelme is?

- Nem értem a kérdést. Magyar nőknek nagyon jó dolguk van, mi mindenben támogatjuk őket, hogy minél több család jöhessen létre és anyagilag is igyekszünk támogatni a tervezést.

- Vagyis nem tervezi hogy ratifikálják az Isztambuli egyezményt?

- Semmi szükség rá, a magyar férfiak tisztelettudóan bánnak a magyar nőkkel.

- Tényleg? Akkor minek nevezni azt a brutális gyilkosságot, amit a héten követtek el egy fiatal magyar lány ellen Budapesten. Nem gondolja, hogy a törvény hatályba helyezése meg is menthette volna ennek a fiatalnak az életét?

- Ezek a brutális gyilkosságok nem számottevőek, nem jellemzőek, egyedi esetek nem indolkolják hogy egy jól működő rendszert megzavarjuk egy férfiakat büntető törvénnyel.

A pumpa már kezdett bennem felmenni. De igyekeztem a lhető leghűvösebben reagálni mindarra az agyrémre amit nyilatkozott. A statisztikai adatokra már nem tudott mit reagálni

„Magyarországon az elérhető statisztikák szerint havonta legalább 3 nőt meggyilkol férje vagy volt férje, élettársa vagy volt élettársa, barátja vagy volt barátja, alkalmi partnere. 

Minden ötödik nő olyan családban nőtt fel, ahol az apja verte az anyját1

A nőket érő erőszak elkövetői az esetek túlnyomó többségében partnerek vagy volt partnerek

A nők elleni erőszakos bűncselekmények 22 százalékát partnerük vagy volt partnerük követte el. A férfiakra vonatkozó hasonló adat 3 százalék volt.

A meggyilkolt nőknek több mint felét (volt) férjük vagy élettársuk ölte meg, Magyarországon a rendőrség adatai szerint pl. 2009-ben a megölt nők 51,2%-át (43 nőt), másik rendőrségi forrás szerint 76%-át (64 nőt) partnere ölte meg.

A partnerük által megölt férfiak bírósági aktáiból az esetek 80 százalékában tudható, hogy a nő elkövetővé válását hosszan tartó súlyos feleségbántalmazás előzte meg a férfi részéről.

A nők 23 százaléka élt át legalább valamilyenfajta fizikai erőszakot jelenlegi vagy volt férfipartnere által. (Az adat konzervatív becslésű alsó érték.)

A testi erőszakot átélt nőket partnerük az esetek legkevesebb 7 százalékában szexuálisan is bántalmazta. (Az adat konzervatív becslésű alsó érték.)

A testi erőszakot megélt nők 55 százaléka, a szexuális erőszakot megélt nők 44 százaléka a támadás során súlyos sérüléseket szenvedett (zúzódások, ficamok, nyílt sebek, csonttörések, fej- és arcsérülések). A nők egyharmadának orvosi ellátásra volt szüksége a sérülései mértéke miatt.

A nők átlag 35 verést szenvednek el mielőt,t segítségért fordulnak, és akkor átlag 5-12 intézménynél, szervezetnél, hatóságnál kérnek segítséget az erőszak megállítása érdekében, mielőtt hatékony segítséget kapnak vagy megölik őket vagy gyerekeiket.

A válást vagy szakítást követő időszakban a nőket érő erőszak gyakorisága és intenzitása jelentősen növekszik, a szakítási szándék bejelentésétől számított két évet a szakirodalom fokozott veszélysségű időszaknak tekinti. Ebben az időszakban sok nő a fenyegetésektől való jogos félelmében tér vissza a partneréhez.

A bántalmazást megélt nők 27 százaléka arról számol be, hogy partnere az erőszakkitörések során soha nem állt alkohol vagy drog hatása alatt.

A párkapcsolati erőszakot megélt nők más nőkhöz viszonyítva ötször olyan eséllyel esnek át vetélésen és abortuszon.”

forrás: https://nokjoga.hu/alapinformaciok/statisztikak

-Minden jogi segítséget biztosítunk, az elkövetőket meg annak ideje és módja szerint meg fogjuk büntetni.

Pont úgy, ahogy a kilakoltatott családokat is megsegíti?

- Maga szerint mi fog történni azokkal ,akik bár igényelték a babaváró kölcsönt még sem fog gyermekük születni mert komplikáció állhat fent?

- Szigorú feltétleknek kell megfelelni aki, igényli a hitelt ilyen nem fordulhat elő.

És ezt elmagyarázták annak a több száz embernek is, akiknek maximum a fedezetre volt költségük, de mindent erre a hitelre tettek fel ,hogy pénzhez jussanak hosszú távon?

Ursula, kérem ne aggódjon a mai családok a legnagyobb biztonságban vannak Magyarországon.

A gazdaság virágzik, az ipar jól megy…világszintű az oktatásunk és egészségügyünk.

- Egyre több befektető áll tovább Magyarországról már nem éri meg nekik idejönni az irracionálisan magas adó miatt. A magyar tudományi élet fellegvárát éppen felszántják Az országában több a stadion mint a korház. És augusztus utolsó napjára országos sztrájkot hirdetett az oktatói közösség és diákok az áldatlan állapotok miatt.

- A rendszer ellenségeivel mi nem törődünk arra nincsen kapacitásunk.

-Értsem úgy, hogy hagynak meghalni 6 millió magyar állampolgárt? Azért hogy 3 millió élhessen fényűző életmódban?

- Valakiért nem kár.

Nem tudom kik ezek a magyarok, de egy ilyen vezetőt vétek volt a fejük fölé engedni...

- Mint tudja, hamarosan ki kell hirdetnünk a klíma vészhelyzetet és fontos döntéseket kell meghoznunk a Föld érdekében Európa érdekében. Ez egy olyan ügy, ami prioritást élvez annak érdekében, hogy megmaradjon az Ön országa is.

Igyekszünk minél zöldebben élni, szelektív hulladékgazdálkodás, napelem használat.

-Maga nem értett meg engem. Itt globális problémákra kell megoldásokat kieszközölnünk, magyarán ha Ön többedmagával a V3-kal megakadályoz, egy potenciális tervezetet azzal megpecsételi az egész civilizáció sorsát.

Tudom, hogy maga magasról tesz erre a problémára, a jogállam fontosságára és női egyen jogokra. De Európában már az egyenlőség a mérce.  Az egyenlő teherviselés mellett, ha pénzt akar látni, be kell tartania a szabályokat, mint mindenki más mind a 26 másik tagállam.

- Maga most fenyegetni próbál?

- Nem. Csupán a tényeket közlöm Uram. Kézcsók helyett legyen szíves ratifikálni az Isztambuli egyezményt, nem megölni azokat az embereket, akik segítségre szorulnak. Komolyan venni a klíma vészhelyzetet és nem vegzálni mindazokat, akik jogállamban szeretnének élni, vagyis azt a cirka 6 millió magyar állampolgárt, akik szemmel láthatólag nem elégedettek az Önök eddigi munkájával.

3 hónap alatt végre lehet hajtani ezeket az intézkedéseket, így őszintén remélem, hogy felelős vezető révén végre is hajtja azokat, mielőtt megkezdődik a teljes pénzügyi átvilágításuk.

Lejárt az időnk igazán örültem a találkozásnak,  partnerem úgy nézett ki mint akit tökön rúgtak és nem csak átvitt értelemben.

Búcsúnk már nem volt olyan negédes, mint a találkozásunk, de remélhetőleg egy életre megjegyezte, hogy nemtől függetlenül hogy kezeljen egy olyan embert, akinek politikai szerepe immáron meghatározó az Európai Unióban.

Holnap végre egy felnőttel tárgyalhatok, egy eredményes együttműködésről, tiszta felüdülés lesz a kiscsoportos óvodai foglalkozás után…


 

h i r d e t é s