h i r d e t é s

Kézilabdacsarnokra 101 milliárdot sem sajnál a kormány

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Kézilabdacsarnokra 101 milliárdot sem sajnál a kormány

2019. augusztus 26. - 08:52

 

Durva túlárazásnak tűnik ahhoz képest, hogy a Fidesz nevében korábban az a Kocsis Máté ígért tized ekkora költségvetést, aki nem mellesleg a kézilabda szövetség elnöke is. Nem tiszta ugyan, hogy milyen kvalitások alapján kapta meg a kényelmes pozícióját, de ez is egy olyan rejtély, aminek megfejtésére más tollak már épp elég kísérletet tettek.

A kép illusztráció! - Forrás: 3D grafika, Virág József / kockart.hu

Nincs ebben semmi a túlárazás a legegyszerűbb módja az adózatlan összegek szétosztogatásának. Mert azt aligha feltételezhetjük, hogy az építőmunkások ebből a csillagászati összeg akárcsak egyetlen százalékát is látják.

Augusztus elején azonban bejárta az országos médiát, hogy a közbeszerzésre érkező ajánlatok ennél jóval drágábbak, a legalacsonyabb ár is megközelítette a 116 milliárd forintot, míg a legmagasabb kevés híján 160 milliárd volt. A legolcsóbb ajánlatot egyébként a Mészáros Lőrinc és gyerekei tulajdonában lévő Fejér B.Á.L. Zrt. adta.
A kormány most elfogadott egy határozatot, amit pénteken közölt a Magyar Közlönyben, eszerint a beruházásra 101 544 852 000 forintot szán az állam, egy fillérrel sem többet. /444/
Micsoda önmegtartóztatásról tesz tanúbizonyságot a kormány, hogy csak a tervezett beruházás tízszeresét tervezik elsikkasztani.

Szövetség: nem is arra vonatkozott

A Magyar Kézilabda Szövetség tavaly nyári sajtótájékoztatóján csak a Budapesten kívüli infrastruktúra-fejlesztésekről hangzottak el becsült összegek a 2022-es Eb-vel kapcsolatban, amelyek külön-külön vonatkoztak az esetleges veszprémi és szegedi beruházásokra - reagált a Magyar Kézilabda Szövetség. Az új budapesti aréna ekkor még csak egy majdani javaslatként fogalmazódott meg, így annak bármilyen költségéről nem is lehetett szó. /Népszava/

Mindezek után csak az nem világos, hogy miért nem lángol még az ország. A szemünket lopja ki a kormány, de természetesen mi ezt is elnézzük.

 

101 milliárd, azaz 101 000 000 000‬ forint - az mennyi?

A KSH statisztikai adatai szerint 2019. január-május időszakra vetítve bruttó 358400 forint volt az átlagkereset.
Tehát egy mai magyar dolgozó embernek ennyi pénzért több, mint 23 ezer (!) évet kellene dolgoznia!


 

h i r d e t é s