h i r d e t é s

Ki hatalmazta fel Orbánt, hogy istent játsszon?

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Ki hatalmazta fel Orbánt, hogy istent játsszon?

2017. október 18. - 15:25

 

Most a rákbetegek nem kapják meg a gyógyulásukhoz szükséges legjobb  gyógyszereket, mondván, nincs rá fedezet... Holnap vajon melyik társadalmi csoportot pécézi ki a hatalom? - írja a gepnarancs.hu.

Forrás: puskasakademia.hu

Ne legyen kétségünk, lesz folytatás! A szegénybe ott és akkor rúg bele a Fidesz, ahol és amikor úri kedve éppen diktálja. 

Az egészségügyi kormányzat tervei szerint november elsejétől vaklicittel választanák ki a legsúlyosabb betegségekre az új gyógyszereket. Ez azt jelenti, hogy azonos hatásmechanizmusúak közül azt vásárolják meg, amelyiket a legolcsóbban adja a gyártója. Szakemberek szerint, ezt a módszert más országokban nem használják az onkológiai innovatív gyógyszereknél, mert hatóanyagaik nem azonosak, így egymással nem helyettesíthetők.

Két hét múlva, többek közt a tüdődaganatban, vastagbélrákban, melanómában szenvedő új betegek egy részének terápiáját nem mérlegelheti az orvos, hanem a legolcsóbb – és nem a legmegfelelőbb – készítményt kell első körben választania. Másikra csak akkor térhet át, ha a legolcsóbbnak túl sok a szövődménye. Akkor pedig már lehet, hogy késő lesz…

A stadionok építésére, az egyházak támogatására önti a milliárdokat a Fidesz. Lassan minden településen állnak az Orbán-rendszer üres, néző-mentes emlékművei, miközben a magyar foci a béka feneke alatt van. Kedves vezetőnknek ez mégis fontosabb, mint a magyar emberek élete, egészsége.

A sport – elsősorban a foci – a kormány stratégiai ágazata, míg az egészségügyet a csőd szélére juttatta. Igaz, a kabinet tagjai, meg a kormánypárti vezérkar VIP kezelést kap. Számukra nem több hónapos a várólista daganatos betegségek esetén. A többi ember meg dögöljön meg, fideszes urak?!

A történelmi egyházak száját is szépen betömi közpénzzel a Fidesz-kormány, kussolnak is tisztességesen minden, Orbán számára kényes ügyben. Talán még megérjük, hogy ismét búcsúcédulákat árul a magyar katolikus egyház, hogy így váltsák meg a nemzet ellen elkövetett bűneiket a Fidesz urai, a párthoz közeli milliárdosok.

Láthattuk, hogy a katolikus egyház feje, Erdő Péter, miképpen menekült a riporter elől, amikor Öcsényről kérdezte. A magyar egyházfőnek nincs véleménye az embertelenségről, a kormány által végletekig felkorbácsolt indulatokról. Talán nem tévedek nagyot, ha úgy vélem, ez már régen nem Jézus egyháza. Szociális érzékenységük nulla, az orbáni rendszer hűséges kiszolgálója lett a történelmi egyházak többsége. Pénzért megvehető a hit, áruba bocsátható a tisztesség, a becsület.

A nemzet gázszerelője meg az Orbán család (és még sorolhatnám) gazdagodása – többnyire közpénzből – természetes a hatalom számára. Pénztáros Lőrincnek annyi cég van a nevén, hogy maga sem tudja, mikor, mit vetetnek éppen a nevére.

Most a rákbetegek nem kapják meg a gyógyulásukhoz szükséges legjobb  gyógyszereket, mondván, nincs rá fedezet… Holnap vajon melyik társadalmi csoportot pécézi ki a hatalom? Ne legyen kétségünk, lesz folytatás! A szegénybe ott és akkor rúg bele a Fidesz, ahol és amikor úri kedve éppen diktálja.

Vajon Orbán Magyarországán csak annak van joga élni, aki meg tudja fizetni a drágább gyógyszereket, a magánklinikai kezelést, a soron kívüli szakorvosi ellátást, a CT és MR vizsgálatokat? Mi, többiek, mehetünk a lecsóba? Ki hatalmazta fel a felcsúti kisvasút építtetőjét, az egykor magát demokratának mondó, levitézlett focistát, hogy istent játsszon?

bl

gepnarancs.hu


 

h i r d e t é s