h i r d e t é s

Ki lehet az Anonymus-videók főszereplője?

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Ki lehet az Anonymus-videók főszereplője?

2021. július 20. - 14:17

 

Az elmúlt napokban a Bennfentes.net portálhoz egy ismeretlen személy két videót is eljuttatott, amelyben azt ígérte: egy milliárdokat összeszedő, „kettős játékot űző” politikust buktat le – olvasható a portálon.

A kép illusztráció! - Forrás: Cseh Katalin Facebook oldala

A második videóban elárulta, hogy  4,5 milliárd forint európai uniós támogatást és 300 millió forintnyi állami közbeszerzést nyert „egy politikus cége és haveri cégek”. A portál ezután a palyazat.gov.hu oldalon keresgélt, hogy kiről szólhat vajon az Anonymous-videó, majd a célkeresztbe a Momentumos Cseh Katalint állították.

Mindezt abból állapították meg, hogy a cégadatbázis segítségével összegyűjtötték a politikushoz valamilyen formában köthető céges érdekeltségeket, azok korábbi bevételeit – némelyik 2004-es, régi adat, nem mostani érdekeltség.

Cseh Katalin 2019-ben a hvg-nek adott nagyinterjúban azt mondta: 

Az a célunk, hogy az EU az uniós pénzekből fordítson jóval többet arra a három pillérre, ami szerintünk a jóléti állam alapja, az egészségügyre, az oktatásra és a megélhetésre. Az EU-nak át kellene gondolnia, hogy a pénz, amit a tagállamok közti különbségek csökkentésére ad, eléri-e a hatását. Át kellene gondolni, hogy mi legyen tagállami, és mi európai kompetencia. Szerintünk az EU-nak nem szabad szó nélkül hagynia, ha egy kormány nem tesz kellő mennyiségű energiát és pénzt abba, hogy az állampolgárok életszínvonala az európai átlaghoz közeledjen.

Cseh Katalin alapítója a Momentum Mozgalom elődjének számító Momentum Mozgalom Egyesületnek, majd 2017-es párttá alakulását követően annak nemzetközi kapcsolattartója, valamint az egészségügyi munkacsoportjának vezetője volt, a párt öttagú elnökségének tagja. A 2018-as magyarországi országgyűlési választásokon sem ő, sem pártja nem jutott képviselői mandátumhoz, ezért lemondott tisztségéről. A 2019-es európai parlamenti választáson a Momentum listájának 1. helyéről szerzett mandátumot.

Az ügyben az Index kereste Cseh Katalint is, a Momentum sajtósa későbbre ígért tájékoztatást. (Index)

Frissítés (2021. július 20. 15:19)


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s