h i r d e t é s

Ki manipulálja a Quaestor ügyet?

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Ki manipulálja a Quaestor ügyet?

2016. december 16. - 09:18
0 komment

 

Kizárták a szakértőt az eljárásból - írja az MNO.hu.

Forrás: dehir.hu

Az ügyészség és a szakértő is fellebbezett a bíróságnak azzal a döntésével szemben, amely a 210 milliárdos csalás körül forgó Quaestor-ügyben úgy döntött: összeférhetetlenség miatt kizárja Bakó Anikó igazságügyi pénzügyi szakértőt.

A 444.hu beszámolója szerint ugyanis ő volt az ügyvezetője annak a Kvantál Kft.-nek 2012 és 2014 között, amely 2015 közepe óta a Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Kft. felszámolója. Ehhez képest szintén ő volt a társszerzője annak az igazságügyi jelentésnek, amely a Quaestor Pénzügyi Tanácsadó pénzügyi helyzetét tárta fel.

Sőt konkrétan ugyanaz a felszámoló és az igazságügyi szakértő e-mail címe, és még arra is találtak jelzéseket, hogy a Kvantál Kft. ismerte a Quaestor-ügy vádiratát, egy polgári perben ugyanis ebből idézgettek.

A szakértő azzal védekezett, hogy ugyan összeférhetetlen lenne a szerepvállalása, de ő csak névleges ügyvezetést végzett a Quaestor felszámolójának, valódi munkát a Kvantál ügyvezetőjeként nem végzett, ezért nincs szó összeférhetetlenségről. Erre azzal válaszoltak az ügyvédek, hogy ha nem végzett valódi munkát, akkor hiányoznak a szakértő engedélyéhez szükséges feltételek. A Kvantál Kft. egyébként már azelőtt elkezdett a Quaestor Pénzügyi Tanácsadó körül dolgozni, hogy „elektronikus sorsoláson” kiválasztották volna felszámolónak.

Szerző: Tóth László Levente / mno.hu


 

h i r d e t é s