h i r d e t é s

Kiadós esőre számíthatunk

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Kiadós esőre számíthatunk

2018. január 02. - 06:47

 

Kedden borongós, esős időre számíthatunk. - írja az Időjárás.hu.

Megerősödik a szél, de enyhe marad az idő. A folytatásban marad a változékony az átlagosnál enyhébb időjárás.

Délelőtt erősen felhős, borult lesz az ég, sokfelé várható eső.

Délután többnyire erősen felhős, borult égre lehet számítani, a nyugati tájakon vékonyodhat el a felhőzet, elsősorban a Dunától keletre alakul ki eső.

Erős lesz az északnyugati szél. 3, 8 fokra melegszik a levegő.

Orvosmeteorológia

Kedden hidegfront érkezik, már rögtön 2018-as év első napjaiban erős terhelés éri a szervezetünket. - írja a meteoklinika.hu.

Noha nem lesz kimondottan hideg, a nyirkos időben a hőérzet is alacsonyan alakul, ezért válasszon réteges ruházatot, harisnyát, vastagabb talpú cipőt. A megerősödő szél sokat ront a komfortérzeten, emellett feszültséget, ingerlékenységet is kiválthat. Borsmenta illóolajának párologtatásával, citromfű teájával csökkentheti az esetleges fájdalmakat.

Amennyiben a hidegfrontra érzékenyek körébe tartozik, akkor fejfájásra, a szelesebb tájakon erősebb fejfájásra, emellett pedig görcsös panaszokra is számíthat. Ajánlott napközben 2-3 csésze borsmenta teát meginni, illetve fogyasszon diófélét, mandulát, és a tojás is segíthet a tünetek enyhítésében. Ha szívbeteg, akkor igyekezzen kerülni a megterhelő feladatokat és sokat pihenni, kissé növekszik az infarktus kockázata is. A szilveszteri „fáradalmakat” ajánlott mindenkinek kipihennie, fogyasszon sok vitamint, gyümölcsöt és nem alkohol tartalmú folyadékot.

Főleg keleten az egész napos szürke idő, a napfény hiánya pedig rosszkedvet válthat ki, előjöhetnek a depresszió-szerű tünetek. Fáradnak, nyűgösnek érezheti magát, kedvetlenséget tapasztalhat.

A levegőminőségben nincs változás, a szélnek köszönhetően többnyire tiszta a levegő.

A közlekedés során az erős szél ronthat a menetstabilitáson, és ingerlékeny, figyelmetlen sofőrök is növelhetik a balesetveszélyt, vezessen óvatosan! Tartson nagyobb követési távolságot, ezenkívül nedves útszakaszokra is fel kell készülni!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s