h i r d e t é s

Kiadós esőre számíthatunk

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Kiadós esőre számíthatunk

2019. december 22. - 06:09

 

Az északnyugati szél nagy területen viharossá fokozódik, a hőmérséklet értékei továbbra is az átlagos felett alakulnak. - írja az Időjárás.hu

Délelőtt többnyire erősen felhős lesz az ég, délnyugat felől újabb csapadékrendszer érkezik.

Délután folytatódik a felhős, többfelé esős idő. Változó irányú szél lesz. 9, 14 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Hétfőn délelőtt a Dunántúl nagy részén megszűnik a csapadék, másutt esős esősre kell készülni.  Délután a Dunántúlon és a középső tájakon már nem valószínű csapadék, az ország más részein folytatódik az esőzés. Viharos lesz az északnyugati szél. Kora délután 6, 10 fok várható.

Orvosmeteorológia

Vasárnap kettősfront éri el térségünket, folytatódik a humánmeteorológiailag megterhelő időszak. - írja a meteoklinika.hu

A front egészen hétfő estig felettünk lesz, ekkor hagyja el térségünket északkelet felé. A hideg és melegfrontérzékenyek egyaránt nehéz napra számíthatnak. A frontérzékenyek körében görcsös fejfájás, izom-és hasigörcsök jelentkezhetnek, emellett migrénes panaszokra is készülni kell. A változékony időjárás további terhelést okoz, a krónikus betegek és az idősek vérnyomás-ingadozást, gyakori rosszullétet tapasztalhatnak. A légmozgás időnként megerősödik, ez pedig intenzív fejfájást, szokatlan stresszt és ingerlékenységet okoz. A tüneteken enyhíthet, ha megpróbálja tudatosan is kerülni a stresszes helyzeteket és nyugodt körülmények között tölti a napot.

Az időjárás a nap nagy részében nem kedvez a szabadtéri programoknak. A csapadékos időben alacsony a hő-és komfortérzet, könnyen megfázhat, ha nem vigyáz. A borús időben mentális panaszok is felléphetnek, gyakori lehet a levertség és a fáradékonyság. Sokat segíthet, ha vidám színekkel veszi körbe magát és a rendszeresen alkalmazott fényterápia is enyhíthet ezeken a panaszokon.

A légszennyezettség közepes, de a csapadék várhatóan kimossa a szennyező anyagokat, így átmenetileg javulhat a levegőminőség. 

A közlekedést napközben sokfelé nehezíti eső és élénk oldalszél. A csapadékos tájakon csúszóssá válik az útburkolat, megnő a féktáv. Az élénk szél hatására csökken a menetstabilitás, a balesetek elkerülése érdekében fokozott figyelem javasolt.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentek

h i r d e t é s