h i r d e t é s

Kiakadt Orbán lengyel életrajzírója

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Kiakadt Orbán lengyel életrajzírója

2015. április 16. - 18:35
0 komment

 

A miniszterelnök Putyinhoz való közeledése miatt új fejezettel egészíti ki sikerkönyvét Igor Janke - írja a Hír24.hu.

Kiakadt a keleti nyitás és Putyin budapesti vendégeskedése miatt Igor Janke, Orbán Viktor lengyel életrajzírója – derül ki abból az interjúból, amit a neves konzervatív újságíró a Mandinernek adott.

A magyarul „Hajrá, magyarok”, lengyelül „A csatár” címmel kiadott Orbán-könyv Janke hazájában is siker volt, a tervek szerint angolul is meg fog jelenni. Három évvel a lengyel kiadás után az újságíró azért jött Budapestre, mert új fejezettel akarja kiegészíteni a kötetet. Azt mondta: annak semmi értelme, hogy az angol kiadás úgy jöjjön ki, hogy nincs benne a keleti nyitás, Vlagyimir Putyin vagy az ukrajnai események.

Putyin agressziója nagyon fontos téma Lengyelországban – mondta Janke. Nemcsak a politikában, hanem az emberek is erről beszélgetnek egymás közt, így amikor Orbán Viktor a „másik oldalra” állt, az megdöbbentett mindenkit. Furcsa volt, hogy bírálta az oroszok elleni szankciókat és az is, hogy elsőként fogadta Putyint az EU határain belül. „Konkrétan sokkot kaptam” – jelentette ki az író.

„Orbán Viktor, a szabadságharcos, aki az elsők között ítélte el a Grúzia elleni orosz agressziót néhány évvel ezelőtt, most fogadja az agresszort? Az ellenséget? Itt ugyanis háború van. Nem krízis, nem konfliktus. Háború. Az oroszok megtámadtak egy szuverén országot. És megtehetik még más országokkal is. Mondjuk az én hazámmal. Nem zárhatjuk ki ezt” – közölte Janke - írja a Hír24.hu.

 

hir24.hu (Címlap: Igor Janke - Forrás: mandiner.hu)


 

h i r d e t é s