h i r d e t é s

Kibővült a felvi.hu

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Kibővült a felvi.hu

2015. február 09. - 09:39
0 komment

 

Kibővült a felvi.hu a határon túli magyar fenntartású felsőoktatási intézmények adataival.

Az új információkkal gazdagodott honlap péntek óta érhető el.

Rétvári Bence, a közigazgatási minisztérium államtitkára a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában elmondta: a kibővült honlap célja az egységesítés volt, hogy egy helyről legyenek elérhetőek a Kárpát-medencei magyar képzésekre vonatkozó információk. A most már elektronikusan megjelenő hivatalos felvételi tájékoztató tartalmazza a magyar és a határon túli magyar nyelvű képzéseket, összesen 21 felsőoktatási intézmény 200 képzését – fűzte hozzá. Az államtitkár megjegyezte, eddig jellemzően a határon túli magyarok jöttek hazánkba tanulni, ezt kívánják szimmetrikusabbá tenni.

Rétvári Bence azt mondta, a kiadvány két részre bontható: vannak országspecifikus információk, valamint az egyes egyetemekre, képzésekre vonatkozó adatok. Hozzátette: első bontásban találhatóak útmutatók a felvételi eljárásról, a határidőkről, a beadandó dokumentumokról és a jelentkezés menetéről.

Az államtitkár kihangsúlyozta, hogy a határon túli magyar fenntartású felsőoktatási intézmények megjelenítésével hosszú távú terve is van a kormánynak. A Kárpát-medence gazdasági térségének kialakítását szolgálja, hogy minél többen végezzenek határon túli gazdasági képzéseken.

 

hirado.hu


 

h i r d e t é s