h i r d e t é s

Kiderült az igazság, átverték a magyarokat

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Kiderült az igazság, átverték a magyarokat

2021. június 03. - 05:56

Miközben a magyar lakosságot álomvilágba ringatta a propaganda arról, hogy a kormány kezében tartja a járvány kezelését, elképesztő állapotok uralkodtak a kórházakban, derül ki egy megszólaló orvos beszámolójából.

Betegellátás a Honvéd kórházban - Forrás: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

Nem könnyítette meg a kórházi orvosok dolgát a járvány dühöngésének csúcspontján, hogy a kórházak nem oszthatták meg egymással a betegellátási eredményeiket, és az intézmények nem kommunikáltak egymással például arról, kit lenne fontos lélegeztetőgépre tenni, és kit lehet más módon lélegeztetni - mondta egy neve elhallgatását kérő orvos a 24.hu-nak.

Nemcsak a kórházak között, de egy kórházon belül sem áramlik az információ. Az orvos azt még tudja, hogy azon a covidosztályon, ahol dolgozik, hányan haltak meg, de azt már nem, hogy az intenzíven vagy a kórházban összességében hányan veszítették életüket koronavírus-fertőzés miatt, és a lélegeztetett betegek közül ki az, aki nem élte túl a betegséget.

Az orvost és kollégáit frusztrálta az is, hogy az emberek nagy része nem észlelte a harmadik hullám legdurvább szakaszában a baj súlyosságát. A lakosság álomvilágban élt, és akinek nem volt elhunyt hozzátartozója vagy ismerőse, az nem értette, mennyire súlyos a helyzet, hiszen folyamatosan arról szólt a kommunikáció, hogy minden rendben van, urai vagyunk a helyzetnek, az orvosok mindenkit ellátnak. Eközben az ő covidosztályán alig győzték ellátni a folyamatosan érkező új betegeket.

Az operatív törzs vezetői, a miniszter és a miniszterelnök arról beszéltek, hogy minden rendben van, eközben a kórházban hetente új covidosztály nyílt, annyi volt a beteg. Amikor pedig azt mondták, hogy mindenki megfelelő ellátáshoz jut, az intenzív osztályunkon 12 betegre jutott egy szakápoló. Normál esetben, szabályszerűen a beteg-szakápoló arány 2 az 1-hez. (napi.hu)