h i r d e t é s

Kiderült: ezért szorongatja Tarlóst a kormány

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Kiderült: ezért szorongatja Tarlóst a kormány

2016. január 14. - 09:33
0 komment

Zokon vették, hogy a főpolgármester nem mutatott kellő lelkesedést a kormány kontra Simicska Lajos háborúban.

Fotó: 24.hu

 

Tarlós lapunknak azt nyilatkozta: előbb-utóbb komoly problémája lehet a Fidesznek a budapesti közlekedés körüli huzavonából. Exkluzív háttér a friss Heti Válaszban.

Nem anyagi okokból nem adja oda a kormány az agglomerációs közlekedés megszokott rendjének fenntartásához szükséges 15 milliárd forintot. A BKV körüli konfliktusok, például a 2012-es pénzügyi krízis rendre úgy végződtek, hogy a kormány húzta-halasztotta az utalást, „megtáncoltatta” a főpolgármestert, aztán végül átküldött annyit, amennyiből a cég tovább működhetett.

De mi értelme a huzakodásnak? Szerepet játszhat, hogy a főpolgármestert nem érzékelik maguk közül valónak a Fidesz meghatározói vezéregyéniségei, de felmerül egy konkrétabb magyarázat is: a Mahir-oszlopok körüli vitától Tarlós látványosan távol tartotta magát, és az egész konfliktust ráhagyta Kocsis Máté önkormányzati és rendészeti tanácsnokra. A kormányban viszont zokon vették az „elvárt lelkesedés” hiányát.

Tarlós István lapunknak azt nyilatkozta: „Budapesten ebből az évek óta tartó huzavonából előbb-utóbb komoly problémája lehet a kormánypártnak. Nem engem kell újraválasztani 2018-ban, a parlamenti választáson. A fideszes polgármesterek helyzetét sem könnyíti meg a mostani állapot.” A főpolgármester elmondta, hogy nincs ellenére, hogy a HÉV-vonalakat esetleg átadják az államnak, habár ugyanennyi pénzből jobb színvonalú szolgáltatást senki nem tud nyújtani a BKV-nál, és a MÁV sosem dolgozott olyan rendszerben, hogy 2-3-5 perces menetrendeket kelljen kialakítania.

 

valasz.hu


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s