h i r d e t é s

Kiderült, meddig tart az árstop

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam
a- a+

Kiderült, meddig tart az árstop

2023. január 25. - 07:41

Az Agrárminisztérium nagy meglepetést nem okozott a dátummal, azzal már viszont igen, hogy nem beszélt hosszabbításról egyáltalán.

Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Az atv.hu az Agrárminisztériumnál kérdezett rá, hogy meddig marad az élelmiszerekre vonatkozó árstopok. A hivatal úgy néz ki nem kertelt, nem is említett hosszabbítást, hanem lényegre törően közölte: a hatályban lévő döntés szerint április 30-ig lesznek érvényben.

Az atv.hu azután kereste meg a minisztériumot, hogy a költségvetési bizottság hétfői ülésén Banai Péter Benő, a Pénzügyminisztérium államháztartásért felelős államtitkára közölte: a kormány és a jegybank is egyetért abban, hogy az árstopokat ki kell vezetni. Ehhez csak időpont volt kérdéses. 

A Gazdasági Versenyhivatal ugyanakkor vizsgálja az élelmiszer-kiskereskedelmi piaci szektort, hogy az élelmiszerárak kiugró emelkedésében közrejátszhatott-e versenyjogsértés vagy versenytorzulás. 

Mint ismert, a kormány tavaly 2023. április 30-ig meghosszabbította az élelmiszerárstopokat a kristálycukor, a búzafinomliszt, a finomított napraforgó-étolaj, a házi sertéscomb, a csirkemell, csirke far-hát, csirkehát, csirkefar, csirkeszárnyvég, az ultramagas hőmérsékleten hőkezelt 2,8 százalék zsírtartalmú tej, illetve a tojás és az étkezési burgonya esetében. (Startlap)


Kommentelne? Kattintson ide!

h i r d e t é s

Clicky