h i r d e t é s

Kiderült, mit szállított a Görögország felett lezuhant teherszállító repülőgép

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Kiderült, mit szállított a Görögország felett lezuhant teherszállító repülőgép

2022. július 17. - 15:39

Szemtanúk videóján látni, ahogy a lőszereket szállító gép hatalmas tűzgolyóként csapódott a földbe.

Forrás: AM Raad/Twitter

Tizenegy tonna lőszert szállított Bangladesbe az a teherszállító repülőgép, ami vasárnap reggel zuhant le Görögország északi részén - írja a BBC.

Az Antonov-12 lezuhanásának helyszíne körüli két kilométeres körzetben a lakókat arra figyelmeztették, hogy maradjanak otthonaikban.

A repülőgép Szerbiából Jordániába repült, amikor szombaton késő este Kavala városához közel lezuhant.

A fedélzetén tartózkodó nyolc ember meghalt. A szemtanúk videóján látni, ahogy a gép lángokban áll, és hatalmas tűzgolyóként csapódik a földbe.

Vasárnap reggel óvatosságból drónokkal vizsgálták meg a roncsok helyét.

Az állami tévé beszámolója szerint a hadsereg, a robbanóanyag-szakértők és a Görög Atomenergia-bizottság munkatársai addig nem közelítik meg a helyszínt, amíg azt biztonságosnak nem találják. Az eddigi mérések nem mutattak semmit, de ennek ellenére instabilitást figyeltek meg a területen - mondta Marios Apostolidis altábornagy, az észak-görögországi tűzoltóság munkatársa.

Intenzív a füst és a hőség, valamint egy fehér anyagot találtak, amelyet nem ismernek fel, ezért a különleges fegyveres erők csapata vizsgálja.

A pilóta nem sokkal a felszállás után kényszerleszálláshoz kért engedélyt a kavalai repülőtéren motorhiba miatt, de már nem tudta elérni a kifutópályát.

A gépet helyi idő szerint 22:45 körül vették észre a helyi lakosok.

Aimilia Tsaptanova - aki látta a gépet lezuhanni - azt mondta, azon csodálkozott, hogy nem az otthonukba zuhant, olyan közel volt. "Minden tiszta füst volt és olyan nagy zaj, amit nem tudok leírni" - mondta. „Átrepült a hegyen, megfordult és a mezőre zuhant. Lángolt minden, megijedtünk. Sok autó jött, de nem tudták a gépet megközelíteni, mert folyamatos robbanások voltak."

Nebojša Stefanovic szerb védelmi miniszter közölte, hogy az Antonov AN-12-es csaknem 11 tonna szerb gyártmányú fegyvert szállít Bangladesbe. Jordániában, Szaúd-Arábiában és Indiában kellett volna megállnia, mielőtt megérkezik Dakába.

A gépet a Meridian ukrán teherszállító légitársaság üzemeltette, bár egyelőre semmi jel nem utal az ukrajnai háborúval való összefüggésre - írja a lap. (szmo.hu)


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s

Clicky