h i r d e t é s

Kiégett Budapest egyik legendás étterme

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Kiégett Budapest egyik legendás étterme

2018. szeptember 18. - 09:12

 

Csak a tűzoltók gondosságán múlott, hogy nem terjedtek át a lángok, az ezerötszáz négyzetméteren égő, elhagyott épületről.

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Teljes terjedelmében égett egy körülbelül ezerötszáz négyzetméter alapterületű, elhagyott épület keddre virradó éjjel Budapest II. kerületében, a Hűvösvölgyi út mentén, a Bánffy György emlékpark közelében. Az egykori Hűvösvölgyi Vigadóban szerencsére nem tartózkodott senki, így személyi sérülés nem történt. A tűzhöz nagy erőkkel, összesen tizenkét gépjárművel érkeztek ki a fővárosi hivatásos és a rózsadombi önkéntes tűzoltók, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, több oldalról támadva, tíz vízsugárral oltották el a lángokat - írja a Katasztrófavédelem.

Az oltási munkálatok közben a tetőszerkezet részlegesen beomlott, az épület pedig életveszélyessé vált, ezért az egységek csak kívülről tudták oltani a tüzet. Segítségükre egy létrás jármű is érkezett a helyszínre. Az oltási munkálatokkal párhuzamosan az egységek két, közeli épületet is védtek a lángoktól, amelyek közül az egyik óvodaként működik. A lángok eloltása után az egységek megkezdték az elhagyott épület átszellőztetését és átvizsgálását. (blikk.hu)


 

h i r d e t é s