h i r d e t é s

Kihátrál a Fidesz Halász mögül?

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Kihátrál a Fidesz Halász mögül?

2018. február 21. - 17:14

 

Választási évben nem különösebben meglepő, ha a kormánypárt mindenre hajlandó, a hatalom megtartása érdekében. 

Forrás: Fidesz.hu

Már lényegében a látszatra sem adnak, igaz, ha így tennének se érne túl sokat, mert meglehetősen nagy törvénytelenségeket kéne leleplezni.

Volt pár esélyes, akit a pletykák szerint hajlandó lett volna a kormány beáldozni – nem ez lenne az első eset, ha Tarsoly Csabát is ideértjük. Az Elios-ügy kezdetén sokan vélték sejteni, hogy Tiborcz István helyett Lázár Jánossal vitetik el a balhét.

Elvégre választani kell és a néhai Rubovszky György által csak „a Viktor”-ként emlegetett nagyvezér vejét mégsem lehet börtönbe juttatni. hogy nézne már az ki. Még a végén a fideszeseknek is úgy kéne felelősséget vállalniuk tetteikért, mint a nép egyszerű fiának. Mégis hová vezetne ez?!

Halász János sincs tisztában azzal, meddig mehet el. A hazugság pedig azért komplikált ügy, mert túl sok mindent kell elkövetőjének fejben tartani. Igaz, Magyarországon a hosszú távú emlékezet nem túl divatos, de vannak néhányan, akik nem követik a mainstream tendenciáit.

Így történhetett, hogy a Magyar Helsinki Bizottság pert indított Halász és a Fidesz ellen.

„A civil szervezet azért perelt, mert Halász egy sajtótájékoztatóján „törvénysértően titkolózó és átláthatatlanul működő” szervezetnek nevezte a Transparencyt, a TASZ-t és a Helsinkit. Ezt arra alapozta, hogy a Magyar Hírlap tavaly áprilisban közérdekű adatigénylést küldött a civil szervezeteknek, de meg sem várta a törvényben szabott határidő lejártát, inkább írt egy cikket arról, hogy „összehangoltan tagadták meg a választ a Soros Györgyhöz köthető szervezetek”.” /24.hu/

Ami azért is abszurd kijelentés, mert történetesen a Transparency az átláthatóságot tűzi ki célul és ennek megfelelően a szervezete is kötelező jelleggel rendszerezett.

A Fidesz reakciója a fentikenek megfelelően az volt, hogy elhatárolódtak Halász kijelentésétől, mondván ő nem tagja a Fidesznek, noha frakciószóvivői feladatot lát el. Arról nem beszéltek, hogy Halász e kijelentését funkciója ellátása közben ejtette meg, és mint szóvivő kötelező jelleggel képviseli, pártját, ha pedig nem tagja a pártnak, úgy megbízóit, ami jelen esetben maga a Fidesz.

Bárhogy is, arra építeni, hogy a Fidesz bármilyen módon hagyja magát jogi úton elmarasztalni hiú ábrándnak tűnik.


 

h i r d e t é s