h i r d e t é s

Kihirdették a K&H mozdulj! paralimpiai kártyaprogram nyerteseit

Olvasási idő
3perc
Eddig olvastam

Kihirdették a K&H mozdulj! paralimpiai kártyaprogram nyerteseit

2018. december 20. - 07:26

 

Elhivatottság, eltökéltség, kiváló teljesítmény – e három dolog jellemzi leginkább azt a három díjazottat, akik idén elnyerhették a K&H mozdulj! paralimpiai kártyaprogram ösztöndíját. Suba Róbert paralimpiai ezüstérmes kajakozó, Száraz Evelin úszó és Forró Tamás, a boccia válogatott és Hegedűs László segítője, egyenként 800 000 forintos ösztöndíj támogatás mellett készülhet a közelgő 2020-as paralimpiára.

A 2020-as tokiói nyári paralimpiára való felkészülés félidejében minden segítség és biztatás különösen értékes a parasportolók és segítőik számára. A K&H Csoport ezért a Magyar Paralimpiai Bizottság és a paralimpiai csapat támogatása mellett idén is hozzájárul a sportolók egyéni felkészüléséhez. „A K&H vezető pénzintézetként arra törekszik, hogy válaszokat adjon a társadalom igényeire, és hozzájáruljon ahhoz, hogy tagjai teljes életet élhessenek. A K&H mozdulj! paralimpiai kártyaprogram elmúlt 12 éve során 19 sportoló és 3 segítő kapott eddig több mint 17 millió forint összegű támogatást – köztük a magyar sporttörténet olyan meghatározó alakjai, mint Szekeres Pál, Vereczkei Zsolt vagy Sors Tamás. A K&H Visa Classic dombornyomott betéti kártyákkal történő vásárlások minden elköltött 1000 forintja után 1 forintot a sportolók támogatására teszünk félre, így ez a sor most három újabb kiválósággal bővült. Suba Róbert paralimpiai ezüstérmes kajakozó, Száraz Evelin úszó és Forró Tamás, a boccia válogatott és Hegedűs László segítője felkészüléséhez és hosszú távú, kiváló teljesítményéhez járulhatunk hozzá, egyénként 800 ezer forinttal – miközben elhivatottságuk és elkötelezettségük mindannyiunk számára példaértékű” - mondta el Árva András, a K&H Csoport lakossági marketing szegmens főosztályvezetője az ünnepélyes átadón.

Urr Anita, a Magyar Paralimpiai Bizottság főtitkára beszédében kiemelte: „A Magyar Paralimpiai Bizottság és a K&H Csoport hosszú távú együttműködése kiemelkedő emberi és magas színvonalú szakmai értékeken alapul. A K&H mozdulj! paralimpiai kártyaprogram egyénre szóló támogatása a parasportban, a szakmai előkészítésnek köszönhetően, minden alkalommal jó helyre került. A korábbi nyertesek mindegyike paralimpiai résztvevő, többségük paralimpiai érmes lett. A korábban díjazott parasportolók és segítők bebizonyították, kiemelkedő emberi tulajdonságokkal rendelkeznek, segítség nélkül azonban nem lettek volna képesek a kiváló teljesítmény elérésére. Az idei év jelöltjeiről is kijelenthetjük: elhivatottak és alázatosak, mindent megtesznek a siker érdekében. A díjazottak részére most átadott támogatás nagy segítséget nyújt céljaik elérésében, amely a sportteljesítmény mellett bizonyítja: fogyatékosnak lenni nem jelenti azt, vesztesnek lenni!”

A K&H mozdulj! paralimpiai kártyaprogram 2018. évi nyertesei:

Felnőtt kategória: Suba Róbert paralimpiai ezüstérmes kajakozó

A riói paralimpián ezüstérmet nyert kajakozó paralimpikon a parasportolóknak rendezett kajak-kenu világbajnokságon 2016-ban Duisburgban, 2017-ben Račicében és 2018-ban Montemor-o-Velhóban is ezüstérmet szerzett a KL1-es kategóriában. A 2018-as belgrádi Európa-bajnokságon ugyancsak ezüstérmet szerzett.

Reménység kategória: Száraz Evelin úszó

Még csak 13 éves, de már túl van élete első Európa-bajnoki szereplésén, ahol három számából kettőben döntőbe jutott. A Mozgásjavító Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, EGYMI és Kollégium tanulója a Vasas SC paraúszó szakosztályában edz. Amennyire fiatal, legalább annyira agilis és ambiciózus. Ha folytatja a megkezdett munkát, kitartásának és tehetségének köszönhetően nagy jövő állhat előtte.

Segítő kategória: Forró Tamás, a boccia válogatott és Hegedűs László segítője

Forró Tamás a válogatott mellett Hegedűs László állandó segítője is, de nemcsak fizikai, hanem lelki támasza is a sportolóknak a világversenyeken. Mindig lehet rá számítani, és mindenkihez van egy kedves szava. Tamás maga is enyhe mozgássérült, ezért különösen tiszteletre méltó, hogy sérültként is örömmel segít mindenkinek a versenyeken. Szegeden lakik, és a civil életben egy alapítványnál dolgozik.


 

h i r d e t é s