h i r d e t é s

Kiknek a körmére néz a következő napokban a NAV?

Olvasási idő
3perc
Eddig olvastam

Kiknek a körmére néz a következő napokban a NAV?

2021. január 26. - 08:25

 

Ismételten frissült a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) összefoglalója, amelyben megyei bontásban sorra veszik a várható ellenőrzéseket. A pékségeken kívül több helyen az ételkiszállítók és éttermek is számíthatnak az adóhivatal munkatársainak megjelenésére.

A kép illusztráció! - Forrás: 24.hu

Bács-Kiskun megyében

Az adóhatóság összefoglalója szerint a megyében január 26-án, azaz ma Kalocsán terveznek helyszíni ellenőrzéseket a NAV helyi munkatársai. A revizorok az alkalmazottak bejelentését, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik még a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését.

Továbbá januárban is ellenőrzik az ételrendeléssel és házhozszállítással foglalkozó vállalkozásokat, itt is a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését nézik. A NAV egyúttal most is megjegyzi, hogy a közzétett információk nem zárják ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Baranyában

Kedden Pécsett, a Verseny utcai és a Közraktár utcai gépjármű-alkatrész üzletekben, gépjármű-szervizekben, csütörtökön pedig a megyeszékhelyen, a Rózsadombon működő adózóknál ellenőriznek. A megye építkezésein továbbra is folytatódnak az ellenőrzések, így a hét bármely napján ellenőrizhetik a hivatal munkatársai a dolgozók bejelentését, és a foglalkoztatás egyéb szabályainak betartását.

Békésben 

Január 31-ig a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai Szeghalmon, Orosházán, Szarvason és azok vonzáskörzetében végeznek próbavásárlásokat. A revizorok a nyugta- és számlaadás mellett az online pénztárgépek használatát és a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják.

Hevesben

Itt egész januárban a megyei vendéglátóhelyeknél, éttermeknél, gyorséttermeknél ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét.

Komárom-Esztergom megyében 

Január 29-ig a zöldség- és gyümölcskereskedőket ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a készpénzkészletet és az alkalmazottak bejelentését. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Nógrádban A helyi NAV revizorai az alábbi helyeken terveznek ellenőrizni:

 • január 26. (kedd) Balassagyarmati járás,
 • január 27. (szerda) Bátonyterenyei járás,
 • január 28. (csütörtök) Szécsényi járás,
 • január 29. (péntek) Pásztói járás.

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a pizzériákban. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, illetőleg a megfelelő áfakulcs használatát. Azonban itt is megjegyzik: az adóellenőrök a hét valamennyi napján, a megye egyéb településein is végezhetnek vizsgálatokat.

Somogyban

A héten az alábbi helyszíneken végez ellenőrzéseket:

 • ételkiszállítással foglalkozó vendéglátóknál,
 • építőipari vállalkozásoknál.

A vizsgálatok a megye teljes területét érintik. A nyugta- és számlaadást, a pénztárgépekkel kapcsolatos előírások betartását, a nyilvántartások vezetését, valamint a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét is vizsgálják a revizorok.

Tolnában

Egészen péntekig a pékségeket és a pékáruüzleteket ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, az árukészletek eredetét, valamint a helyes pénztárgéphasználatot.

Az ellenőrzések várható helyszínei:

 • január 26. (kedd) Paks,
 • január 27. (szerda) Dombóvár,
 • január 28. (csütörtök) Tamási,
 • január 29. (péntek) Bonyhád.

Veszprém megyében

A héten a pékségeket ellenőrzik az alábbi járások területén:

 • január 26. (kedd) Pápa,
 • január 27. (szerda) Ajka,
 • január 28. (csütörtök) Zirc,
 • január 29. (péntek) Veszprém.

A NAV ellenőrei a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgépek megfelelő használatát vizsgálják.

Zalában

Egészen február 5-ig a drogériákat, valamint az étrend-kiegészítőket, gyógyhatású és biotermékeket értékesítő üzleteket ellenőrzik. Az ellenőrök a nyugta- és számlaadást, a pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, valamint az alkalmazottak bejelentését vizsgálják. A közzétett információk nem zárják ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések – jegyzi meg ismételten a NAV összefoglalója. (piacesprofit.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s