h i r d e t é s

Kilenc ember meghalt egy lövöldözésben Los Angeles közelében

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Kilenc ember meghalt egy lövöldözésben Los Angeles közelében

2023. január 22. - 12:14

A támadás részletei egyelőre nem tisztázottak.

Forrás: San Gabriel Valley Tribune

Kilenc ember halt meg szombaton késő este a Los Angelestől keletre fekvő Monterey Park városában egy tömeges lövöldözésben a több ezer embert vonzó holdújévi ünnepséget követően.

Bob Boese őrmester, a Los Angeles megyei seriffhivatal munkatársa vasárnap kora reggel közölte, hogy a lövöldözés a Monterey Park-i Garvey sugárút egyik üzletében történt. A lövöldöző egy férfi − közölte az AP hírügynökség

A támadás számos részlete egyelőre még tisztázatlan. A Los Angeles megyei seriffhivatal „tömeges lövöldözésnek” nevezte a történteket az áldozatok számának meghatározása nélkül. A helyszínről készült videófelvételeken több mentőautó látható a környéken − írta meg a The New York Times

A lövöldözés egy olyan területen történt, ahol korábban a kínai újév előestéjén holdújévi fesztivált rendeztek. A korábbi fesztiválok több tízezer embert vonzottak. Monterey Park önkormányzatának honlapja szerint a Garvey sugárúton tartott rendezvényen „egyedi ajándékokat és különleges termékeket kínáló árusok, különféle finomságokat kínáló ételstandok, vidámpark és rengeteg élő program várja az érdeklődőket”.

A mintegy 60 ezer lakosú Monterey Park lakosságának mintegy 65 százaléka ázsiai-amerikai, 27 százaléka pedig spanyol ajkú a kormányzati adatok szerint. A helyi vállalkozások szerint a környék jellemzően csendes, nagyon kevés az erőszak vagy a felfordulás. Az FBI nyilvántartása szerint korábban nem volt „gyilkosság és szándékosan elkövetett emberölés”.

A rendőrség nem kommentálta a lövöldözést, és nem tudni, van-e őrizetben gyanúsított. A közösségi médiában közzétett videókon látható volt a nagyarányú rendőri jelenlét a környéken − közölte a BBC

Egy szemtanú a Los Angeles Timesnak elmondta, hogy három ember rohant be az éttermébe, és azt mondták neki, hogy zárja be az ajtót, mert egy gépfegyveres férfi van a környéken. (Index)

Frissítés (2023. január 22. 14:23)

Legalább tíz embert ölt meg egy gépfegyveres lövöldöző Los Angelesben 

BBC cikke szerint Andrew Meyer kapitány, a Los Angeles megyei seriffhivatal munkatársa elmondta, hogy amikor a rendőrség a Monterey Park-i West Garvey Avenue-n található üzlethez érkeztek, akkor sokan sikoltozva rohantak kifelé. Hozzátette: a rendőrök behatoltak, később pedig a mentők is megérkeztek, és ellátták a sérülteket. 

 A hatóságok tíz áldozatot a helyszínen halottnak nyilvánítottak, és még további tízet stabil vagy kritikus állapotban kórházba szállítottak.

Meyer közölte: a gyanúsított elmenekült a helyszínről, és körözés alatt áll.