h i r d e t é s

Kínai zsaruk jönnek Nancy holmijáért

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Kínai zsaruk jönnek Nancy holmijáért

2015. július 17. - 13:16
0 komment

 

Budapest—Peking — Eldőlt! Kínában tárgyalják H. Nancy (†19) gyilkosának, Jao Kao-pengnek (32) az ügyét.

Információnk szerint a magyar nyomozók már összekészítették a lány aktáját, és a bizonyítékokkal – mint például a DNS-mintát tartalmazó hamutartóval – együtt átadják a kínai kollégáiknak. Az ázsiai­ rendőrök a napokban érkeznek Budapestre, és átveszik az aktát a ­BRFK-tól.

H. Nancy szülei így soha nem nézhetnek majd Jao Kao-peng szemébe, hiszen az ügyet innentől ott vizsgálják majd tovább. Az ázsiai gyilkosra minden bizonnyal halálbüntetés vár hazájában.

Azt egyelőre nem tudni, hogy ezzel tisztában volt-e a kínai férfi, amikor szörnyű tette után felszállt a repülőre, és elmenekült Budapestről. A fiatalember, miután megverte és megkéselte az örömlányt, összepakolt albérletében, pénzt kért ismerőseitől, hogy ki tudja fizetni a repülőjegyet, majd Kínába távozott. Jao Kao-peng azután, hogy meglátogatta családját, feladta magát a helyi rendőrségen, és bevallotta tettét. 


A fiatal lány prostituáltként dolgozott, több ázsiai kuncsaftja is volt

Úgy tudjuk, egy dolog hajtotta, hogy ne idegen országban kerüljön rendőrkézre. A kínai fiatalember ugyanis nem beszél magyarul, és félt az itteni börtönviszonyoktól – attól, hogy a rács mögött megtorolják, amit az örömlánnyal tett. 

Mint megírtuk, a lány lakásából eltűnt az egyik telefonja és Nancy egy fényképe is, amiket a tettes emlékként, illetve azért vihetett magával, hogy eltüntesse a rá utaló bizonyítékokat. A gyilkosság után kiderült, hogy Nancy kuncsaftjai között egy politikus is volt, a lány és „kolléganői" vidéki partikon kerültek közel az előkelő körökhöz.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a magyar hatóságok kizárólag a Jao Kao-pengre vonatkozó adatokat és bizonyítékokat adják-e át a kínai kollégáiknak, vagy a teljes aktát, amely tartalmazza azt is, hogy H. Nancynek kivel volt intim kapcsolata a halála előtt. 

 

blikk.hu (Címlap: Forrás: borsonline.hu)

Posted by SEJT on 2015. július 17.

 

h i r d e t é s