fbpx Kinevezték a debreceni BMW gyárigazgatóját | CIVILHETES

h i r d e t é s

Kinevezték a debreceni BMW gyárigazgatóját

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Kinevezték a debreceni BMW gyárigazgatóját

2021. december 04. - 08:41

 

A BMW Csoport debreceni gyárának igazgatói székében Hans-Peter Kemser foglalhat helyet.

Hans-Peter Kemser, a debreceni BMW gyár igazgatója. - Fotó: BMW PressClub

A BMW Csoport Hans-Peter Kemsert nevezte ki Debrecenben épülő új gyára igazgatójának. Az 56 esztendős szakember, aki jelenleg a vállalatcsoport lipcsei üzemét vezeti, 2022 januárjától a Debrecenben folyó építési munkálatokat felügyeli majd.

Hans-Peter Kemser az autógyártás és az elektromos mobilitás terén felhalmozott több éves szakmai tapasztalatával foglalja el új igazgatói székét januárban. Hans-Peter Kemser 2015 óta vezeti a BMW Csoport lipcsei üzemét, ahol a BMW 1-es sorozat, a BMW 2-es sorozat és a BMW i3 tisztán elektromos prémium sorozatgyártásáért felelős. 2020-ig itt készült a BMW i8 plug-in hibrid sportautó is.

„Hans-Peter Kemser vérbeli szakértő az autógyártás területén, aki több éves szakmai tapasztalatával a legkiválóbb választás arra, hogy a Debrecenben épülő gyárat sikeresen beindítsa és nemzetközi gyártási hálózatunkba integrálja” – fogalmazott Milan Nedeljković, a BMW AG igazgatótanácsának gyártásért felelős tagja. 2025-től a BMW Csoport Debrecenben kezdi meg Neue Klasse modellgenerációja sorozatgyártását, melyet kompromisszumoktól mentesen, már a kezdetektől a tisztán elektromos meghajtás sajátosságai szerint terveztek a mérnökök. (autopro.hu)


 

h i r d e t é s