h i r d e t é s

Kiránduló idő lenne

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Kiránduló idő lenne

2020. március 29. - 06:06

 

A napos, meleg, záporokkal tarkított időnek hétfőn egy hidegfront vet véget, utána komoly hajnali fagyok várhatók.

Délelőtt gyengén felhős lesz az ég, néhol futó zápor kialakulhat.

Délután a napközben kialakuló gomolyfelhőkből országszerte számítani kell záporokra, néhol zivatarokra. Megerősödik az északnyugati szél. Kora délután 13, 18 fok közé melegszik a levegő.

Hétfőn délelőtt erősen felhős vagy borult lesz az ég, számottevő mennyiségű csapadék nem valószínű.  Délután folytatódik a felhős idő, helyenként gyenge csapadékkal. Erős lesz az északi szél. 4, 9 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Vasárnap nem ront időjárási-front az élettani helyzeten, azonban a nyári időszámításra való átállás sok embert megvisel. - írja a meteoklinika.hu

Az, hogy ki hogyan reagál az óraátállításra egyénfüggő, az érzékenyek körében intenzív fejfájás, napközben erős fáradtság, este pedig elalvási nehézségek jelentkezhetnek. Ennek oka a biológiai óra felborulása, amely akár súlyos következményeket vonhat maga után. Az új időszámításra való átállás szintén egyénenként eltérő, de általánosságban 4 és 10 nap közé tehető. Ebben az időszakban fáradékonyabb, ingerültebb lehet, csökken a szervezet reakció ideje és csökken a munkavégző képesség. Az átállásban segíthet, ha a lefekvés előtti 3-4 órában kerüli a nehéz, zsíros ételek és az élénkítő hatású italok fogyasztását.

A nyári időszámítás elkezdődött – a nappalok egyre hosszabbodnak, ez kitűnő lehetőséget termet a kerti munkák elvégzésére. Szabadtéri tevékenységeket a kormány intézkedéseire való tekintettel ne tervezzen!

A pollenszint közepes vagy magas. Az allergiások lehetőség szerint zárt térben sportoljanak, a szellőztetést pedig időzítsék a kora reggeli vagy a késő esti órákra.

A közlekedés során jelenleg és az elkövetkezendő napokon egyaránt fokozott balesetveszélyre számítson! Az óraátállítás kedvezőtlen hatásainak következtében a közlekedési balesetek száma megnő, ezért legyen különösen óvatos és körültekintő. Amennyiben fokozott fáradékonyságot tapasztal, utazzon inkább tömegközlekedéssel!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s