h i r d e t é s

Kis Benedek a freestyle snowboard magyar bajnok 2019-ben

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Kis Benedek a freestyle snowboard magyar bajnok 2019-ben

2019. február 24. - 07:12

 

Nagy sikerrel és rekord indulószámmal zajlott a hazai rendezésű országos freestyle snowboard bajnokság!

@MSBSZ

A több mint húsz év után hazatérő bajnokság minden résztvevő és közreműködő számára sikeresen lezajlott, sőt, remélhetőleg hagyományt fog teremteni. „Alapvetően egy prosperáló teszten vagyunk túl, amin bebizonyosodott, hogy itthon sokkal közelibb élményekre talált a rendezvény, mint külföldi környezetben. Ezáltal a nem titkolt célunk, hogy lépéseket tegyünk a szövetség alá tartozó összes snowboard szakág bajnokságának hazai lebonyolításáért.” – mondta Bécsy Balázs, az MSBSZ elnökségi tagja, főszervezője.

A slopestyle, a szabadstílusú snowboardosok legkifejezőbb szakága 2014-ben került be a téli olimpia programjába Szocsiban. Ez a snowboard sportág számára történelmi momentumnak számított. A bemutatkozás  óriási sikert és hatalmas nézettséget hozott, amely növelte a sportág népszerűségét világszerte, ez pedig a magyar utánpótlás generációra is hatással van. A magyar szövetségi vezetés bizakodó, hiszen a hazai rendezésű bajnokság, ami itthon ugyanabban a lebonyolítási formában, slopestyle kategóriában zajlott, most tökéletes tesztje volt egy vélhetően hosszabb távra szóló döntésnek. A Sípark lehetőségei és hozzáállása, a Store13 pályaépítő csapat szakmai munkája nagyon fontos egy ilyen slopestyle verseny lebonyolításában Az ilyen egészen összetett, 4 elemből álló versenyen (két ugrató, box és csúszó korlát) fejben jól összerakott gyakorlatsort kell a legjobb tudása szerint bemutatnia a versenyzőnek. A szokástól eltérően most a legjobb hét versenyző a nap végén szuperdöntőben mérkőzött meg egymással. A zsűrinek nem volt könnyű dolga, de a végén a magyar bajnok 2019-ben Kis Benedek lett.

“Annak örülök a legjobban, hogy ez az egész itthon történt. Ráadásul egy, a barátaimmal együtt töltött nap után a legszerencsésebbnek érezhetem magam sok külföldön töltött idő után visszatérve. Magyar földön, magyar bajnok lettem, ahol a közösség a régi és a hangulat a legjobb.”  - Kis Benedek, magyar bajnok snowboardos.

Magyar Freestyle Snowboard Országos Bajnokság, 2019 - Eredmények:

U14 lány
1. Tóth Lili
2. Gulyás Gréta
3. Farkas Katalin

U14 fiú
1. Farkas Zoltán
2. Barabás Bálint
3. Fodor Bálint

U18 lány
1. Katonka Kitti
2. Brunner Blanaca

 

 

U18 fiú
1. Racsmány Boldizsár
2. Simon Kornél
3. Liptay Gábor

Senior Férfi
1. Bereczki Zsolt
2. Bertha Ákos
3. Hartmann János

Open Férfi
1. Kis Benedek
2. Lotfi Peiman
3. Őry Patrik


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s