h i r d e t é s

Kis munkán is lehet sokat keresni!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Kis munkán is lehet sokat keresni!

2018. április 12. - 10:26

 

200 millióért bontja a WHB a margitszigeti "teniszstadiont"

 

Forrás: Lobu.hu

Törvény mondja ki, hogy modern teniszstadionnak kell épülnie a Margitszigeten. A régit csak némi nagyzolással lehet stadionnak nevezni, inkább csak egy teniszpályát körülvevő néhány méter magas vasszerkezet, illetve földtöltésre épített betonlelátó. Ezt az építményt 200 millióért bontja el Tiborcz István egyik legfontosabb partnerének cége, a vizes vb-ről is ismert West Hungária Bau Kft. - írja az Átlátszó

Stadionra nemcsak a futballnak van szüksége. Ebből a felismerésből fakadhatott a 122/2017.(VI.2.) kormányrendelet, amely nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította a Margitszigeti Nemzeti Tenisz Versenyközpont megvalósítását. Az ugyanezen a napon kiadott 1279/2017 számú kormányhatározattal 10 milliárd forintot csoportosított áta projekt megvalósítására.

A máshol üzleti alapon működő ATP 250 World Tour-tornát a sportszövetség 1 milliárdos állami támogatással rendezte meg, végül a Margitsziget helyett a Nemzeti Edzésközpontban. Tegyük hozzá, akárcsak a FINA esetében, itt is önfeláldozó beugrással sikerült Bukaresttől megszerezni a rendezés jogát.

Sajnálatos módon azonban a négy ajánlatból – az eredménytájékoztató alapján legalábbis – csak egyetlen érvényes volt, a West Hungária Bau Kft-é.

A sok, milliárdos értékű tender mellett igen szerénynek tűnik az „UTE Tenisz Stadion bontási munkái”-projekt a maga nettó 198 012 274 forintos értékével – az általunk megkérdezett szakértő szerint viszont brutális nyereséget hozhat, a tényleges bontási költség ugyanis a vállalási ár töredéke.

A gödöllői városháza ötszintes, összesen 4400 nm-es vasbeton-szerkezetes épületét például 150 millió forintért bontotta le a munkát elnyerő vállalkozó.

 

atlatszo.hu / Becker András

Kép forrás: Lobu.hu


 

h i r d e t é s