h i r d e t é s

Kisiklott egy autószállító vonat Nevadában

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Kisiklott egy autószállító vonat Nevadában

2019. július 14. - 16:10

 

Egy teljes Jeepekből, Chevrolettekből és GMC-kből álló szállítmányt nullázott le egy vonatbaleset Nevadában a semmi közepén. Több mint száz autó zúzódott össze a zárt vagonokban, Gladiatorok is voltak köztük. - írja a totalcar.hu

Forrás: totalcar.hu

 

Egy személyi sérülés nélkül járó vonatkisiklás a távoli Nevadában önmagában nem világhír. Még akkor sem feltétlen megírásra érdemes, ha amúgy leszállítás alatt lévő új autókkal voltak tele a vagonok, viszont olyan erős képek készültek a nevadai roncshegyek között, hogy megérik a figyelmet. 

Konkrétan harminchárom autókkal teli kocsi siklott ki a Rainbow Canyonban. Az autók közt volt pár Chevrolet Silverado és GMC Sierra, de a képek alapján a Jeepnél nagyobb a veszteség. Nekik Wranglerből hullott sok és volt a szállítmányban a tavaly nagy hírveréssel bemutatott Gladiatorból is, amivel hosszú idő után visszatért a márka a pickupozásba.

Kár az autókért, de lehetett volna sokkal nagyobb baj is. A vonat veszélyes anyagokat is szállított, de azok állítólag megúszták sértetlenül, nem jutottak a természetbe. A kisiklás oka még nem egyértelmű, de szakértők szerint szinte biztosan a nagy hőingadozásban deformálódott sínek a felelősek. A roncsok eltakarítása hosszan eltart majd, tíz nappal számolnak az illetékesek. (totalcar.hu)

Képek forrás: totalcar.hu


 

h i r d e t é s