h i r d e t é s

Kissé visszaesik a hőmérséklet

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Kissé visszaesik a hőmérséklet

2018. április 05. - 06:25

 

Csütörtökön átmenetileg romlik az időjárásunk, több lesz a felhő és szórványosan eső, zápor alakul ki. - írja az Időjárás.hu

Hétvégére viszont visszatér a napos, meleg tavaszi idő!

Délelőtt nyugat felől megnövekszik a felhőzet, keleten várható pár órás napsütés, nyugaton elszórtan eső, zápor alakulhat ki.

Délután zömében erősen felhős lesz az ég és elszórtan eső, zápor várható. Élénk, néhol erős lesz a délnyugati szél, mely fokozatosan északnyugatira fordul és megélénkül, helyenként megerősödik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15, 20 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön eleinte frontmentes lesz az idő, majd délutántól hidegfront közelít. - írja a meteoklinika.hu

A front előtti melegedés miatt sokunknál jelentkezhet erős fejfájás, migrén. Többen alvászavarokat tapasztalhatnak, napközben pedig fáradékonyak, tompák, levertek lehetünk. Élénkítés céljából délelőtt igyon meg egy-két csésze zöld teát.

A keleti tájakon a pár órás napsütés jótékonyan hat a közérzetünkre, hangulatunkra. A felhős nyugaton viszont romlik a komfort- és hőérzetünk.

Az elmúlt és a következő napok változékonysága megterhelő a szervezet számára, kiegyensúlyozott étkezéssel, a megfelelő ásványi anyagok pótlásával edzheti magát az előttünk álló továbbra is nehéz napokra. Fogyasszon sok C-vitamint, valamint magnéziumtartalmú ételeket, és részesítse előnyben a zöldség alapú, valamint a tojást is tartalmazó fogásokat.

A szeles idő jótékony hatása, hogy országszerte kitisztult a levegő, a következő napokban pedig nem várható a levegőminőség romlása.

A jó idő hátulütője, hogy menthetetlenül beindult a tavaszi pollenszezon. A mogyoró, az éger és a tiszafafélék virágpora sokfelé erősebb tüneteket okozó mennyiségben van jelen. Ha ezek közül érzékeny valamelyik növényre, akkor orrfolyást, tüsszögést tapasztalhat – lehetőleg kerülje ebben az időszakban a tejtermékek fogyasztását.

A közlekedést az előző napokhoz hasonlóan erős széllökések nehezítik, illetve nedves csúszós útfelületekkel lehet találkozni, rendkívül nagy a balesetveszély! Tartson nagyobb követési távolságot, vezessen a szokottnál lassabban!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s