h i r d e t é s


Kisüthet a nap

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Kisüthet a nap

2017. szeptember 25. - 07:27

 

A héten lassú javulás kezdődik az időjárásunkban.

Hétfőn főleg a középen és a keleten élők már napsütésben is reménykedhetnek, délnyugaton még marad a felhős ég és a kisebb csapadék. - írja az Időjárás.hu.

Délelőtt tovább vékonyodik, csökken a felhőzet, pár órára kisüt a nap. Nyugaton számíthatunk tartósan felhős időre és ott elszórtan kisebb eső, zápor kialakul.

Délután változóan felhős lesz az ég, ezen belül északkeleten várható a kevesebb, délnyugaton a több felhő és ott kisebb eső, zápor kialakul.

Kora délután 21 fok várható.

Orvosmeteorológia

Hétfőn nem érvényesül markáns fronthatás térségünkben, ha azonban a melegfrontra fokozottan érzékenyek körébe tartozik, akkor akár kisebb migrént, fejfájást is tapasztalhat. - írja a meteoklinika.hu.

A panaszok ellen jó megoldás lehet egy-két csészényi zöld tea, Emellett akár alvászavar, napközbeni fáradékonyság és koncentrálási problémák is ronthatják a munkavégző-képességét. A napsütés (ami inkább keleten lesz jellemző) azonban pozitívan hat a teljesítőképességre, ellensúlyozza a panaszokat.

Helyenként kifejezetten hűvös lesz a hajnal, ezeken a területeken pedig a kopásos jellegű ízületi bántalmakkal élőknek felerősödhetnek a panaszaik. Reggel érdemes könnyedén, tehermentesen átmozgatni a sajgó testrészeket, valamint csalánlevél főzetéből készült borogatást is alkalmazhat a fájó végtagokra. Az erőteljesebb napi hőingás miatt öltözzünk rétegesen.

Az allergiások állapota kedvezően alakul. A légszennyezőanyagok koncentrációja alacsony. Az UV sugárzás mértéke nem számottevő, északkeleten érheti el a közepes erősséget.

A közlekedők nedves utakkal találkozhatnak, nő a megcsúszás veszélye, vezessenek óvatosan! A reggeli időszakban foltokban ködös területek is kialakulnak, hirtelen lecsökken a belátható útszakasz hossza, csökkentsük a sebességet, vezessünk körültekintően!

 

meteoklinika.hu / idojaras.huh i r d e t é s

betöltés..

;